Lechinţa

APIA în căutarea unui nou sediu

Încă de la înfiinţare, sediul APIA al Centrului Lechinţa funcţionează în condiţii cu totul improprii. Spaţiile actuale, o clădire de mai bine de un secol, sunt necorespunzătoare pentru volumul şi importanţa muncii pe care o desfăşoară specialiştii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. În două încăperi, specialiştii sunt sufocaţi de mii de dosare, fermierii sosesc aici, spre a-şi rezolva problemele, din toată zona de Câmpie a judeţului. Dar iată că administraţia locală, prin ing. Romeo Florian, primarul comunei, a găsit soluţia amenajării unui modul, a unor spaţii adecvate unei asemenea activităţi. Cum ne informa şeful Centrului, ing. Bălan, în Lechinţa, lângă piaţă, va fi amenajat noul sediu al APIA, ce va avea spaţii corespunzătoare desfăşurării la un nivel calitativ superior a activităţii din acest domeniu.

“Lech-Lacto”, în probe tehnologice

Renumita firmă de procesare a laptelui din Lechinţa, “Lech-Lacto”, ce şi-a câştigat un binemeritat prestigiu prin calitatea produselor oferite beneficiarilor din judeţ şi din ţară, va avea în curând noi spaţii de procesare, mai bine-zis o nouă fabrică ridicată şi construită după un proiect ce întruneşte toate exigenţele Uniunii Europene. La ieşirea din Lechinţa către Vermeş s-a ridicat o modernă unitate de procesare a laptelui, aflată în aceste zile în probe tehnologice. Patronul unităţii, Ştefan Raşca, este prezent zi şi noapte aici, pentru a monitoriza ultimele lucrări ce vor duce, în final, la darea în folosinţă a acesteia. În primăvară, noua fabrică a firmei “Lech-Lacto”, ce va livra: caşcaval, caş, smântână, brânză, telemea, de calitate superioară, va fi dată în folosinţă. Aşadar, pe harta “industrială” a Lechinţei s-a născut o nouă unitate, de referinţă.

Magazinele Consumcoop – solicitate de cumpărători

Unităţile de desfacere ale Consumcoop Lechinţa continuă să se afle în top, în sensul că sunt mult solicitate şi vizitate de clienţii din zonă şi nu numai. Mărfuri industriale, textile, încălţăminte, unelte agricole pentru fermieri, produse alimentare, o gamă mult mai diversificată pot fi găsite şi cumpărate, cu uşurinţă şi la preţuri accesibile. Spaţiile adecvate, modernizate, preţurile atractive, un personal calificat, amabil şi cu multă solicitudine, sunt atuuri ale firmei conduse de Augustin Motântan, firmă care continuă , la nivel de judeţ, să se afle în plutonul fruntaş de foarte multă vreme.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5