Apele Române: Lacul Colibița nu va fi golit!

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa susţine că lacul de acumulare de la Colobiţa nu va fi golit, aşa cum a fost vehiculat în mass-media. 

"La nivelul instituției noastre se află în stadiu de realizare studii privind mărirea gradului de siguranță a Acumulării Colibița, județul Bistrița-Năsăud. Lucrările studiate ar urma să vizeze două componente principale:

  • Lucrări de punere în siguranță a barajului Colibița, care vor conține ansamblul lucrărilor de reabilitare a construcțiilor și a echipamentelor existente;
  • Lucrări pentru dezvoltarea infrastructurii de apărare împotriva inundațiilor, prin amenajarea râului Bistrița, până la confluența cu râul Șieu și a văii Bârgăului.

Pentru perioada imediat următoare, respectiv anii 2016 - 2018, nu există în programul investițional al instituției noastre implementarea unui proiect care să vizeze barajul și acumularea Colibița", transmite Biroul de presă al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa.

Potrivit susrsei citate, chiar în situația în care s-ar promova un asemenea proiect," nu s-ar pune în pericol alimentarea cu apă brută a localităților din aval, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa, în baza Legii Apelor 107/1996, fiind responsabilă de managementul eficient în domeniul gospodăririi apelor şi conservarea ecosistemelor acvatice".

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5