Aparatul de sudură: sfaturi privind achiziția online

Conform unui studiu realizat anul trecut de către Oficiul European de Statistică, doar o cincime dintre români aleg să cumpere de pe internet. Cu toate acestea, numărul persoanelor care preferă varianta online este din ce în ce mai mare, teama fiind înlăturată treptat atât grație legislației mai bune în domeniu, cât și datorită multiplelor beneficii pe care le aduce această modalitate de cumpărare.

Dacă citești aceste rânduri, probabil că dorești să achiziționezi un aparat de sudat, însă în continuare ai următoarea întrebare: «cât de sigur este să cumpăr aparatul de sudură online?». Răspunsul nu este unul simplu, deoarece, pentru a te asigura că vei investi corect, indiferent că vorbim de aparate de sudură ieftine și de calitate sau de o nouă centrală termică, trebuie să ții cont de anumite lucruri. Iar reputația magazinului unde urmează să lași parte din truda ta contează!

Cumpărarea unui aparat de sudură online – de ce trebuie să ții cont?

Cu siguranță, primul lucru care îți vine în minte este prețul, așadar vei avea tendința să cauți imediat pe Google un aparat de sudură ieftin, de la un brand de care ai mai auzit. Reacția ta este absolut normală, însă, dat fiind faptul că, indiferent de cât de mic ar fi prețul, un astfel de produs cere totuși o sumă substanțială, atunci trebuie să dai un pas înapoi și să te organizezi.

Începe prin a-ți pune următoarele întrebări, iar dacă nu găsești singur răspunsurile, nu ezita să iei legătura cu un specialist. Partea bună este că, acum, majoritatea magazinelor online care comercializează aparate de sudură profesionale pun la dispoziția clienților și servicii de consiliere gratuită – deci, nu ai ce să pierzi. Revenind la întrebări, hai să vedem cum ajungi mai ușor să faci o achiziție reușită!

  • Care sunt mai exact nevoile mele?

La prima vedere, poate părea o întrebare banală, însă este absolut necesar să răspunzi la ea. Aceasta este prima din listă, indiferent că alegi un magazin online sau unul fizic, pentru că multitudinea modelelor de aparate de sudură existente pe piață (de tip invertor, MIG-MAG, TIG-WIG, pentru sudură în puncte etc.) te poate obosi și îndrepta către o opțiune greșită.

De exemplu, dacă dorești să faci mici reparații prin curte, te poți orienta spre un invertor de sudură, un model performant, fiabil și ușor, dar care cere, de regulă, un buget mai mare. Deții o firmă de construcții și vrei modele profesionale pentru angajații tăi? Atunci caută aparate pentru utilizare în regim de lucru constant, cum sunt modelele MIG-MAG marca Miller Electric sau cele TIG de la Telwin.

  • Este de încredere magazinul de unde vreau să achiziționez?

După ce ai stabilit modelul necesar (și numărul produselor), caută mai multe magazine de specialitate și analizează modul în care acestea se prezintă în fața clientului (aspectul site-urilor, informațiile prezente pe acestea, serviciile pe care le oferă). După ce ai ales două-trei site-uri pe care le consideri mai de încredere, vezi ce fel de păreri există despre acestea, pe rețelele de socializare sau pe forumuri.

Desigur, cea mai sigură metodă este să contactezi direct un reprezentant al magazinului, pentru a vedea profesionalismul și seriozitatea cu care tratează fiecare subiect și modul în care îți oferă informația de care ai nevoie.

  • Ce branduri are în portofoliu și care sunt prețurile?

Este necesar să te asiguri că magazinul de unde urmează să faci cumpărături îți pune la dispoziție produse bune, de înaltă calitate. De aceea, vezi care sunt brandurile din portofoliul său și află mai multe informații pe internet și despre acestea.

Prețurile practicate sunt și ele un indicator bun. Este ok să poți alege și aparate de sudură ieftine, dar ține cont de faptul că, în majoritatea cazurilor, când vorbim de calitate, vorbim și de prețuri mai mari. Deci nu putem spune DA celui mai ieftin model, deoarece există mari șanse ca acesta să nu ofere nici rezultatele dorite, nici să dureze prea mult.

Ce alte întrebări ar trebui să îți mai pui: Sunt sigur că magazinul îmi poate oferi un produs de calitate? Produsul va ajunge în siguranță la mine? În cât timp va ajunge comanda? Beneficiez și de alte servicii, pe lângă consultanță? Ce garanții oferă?

DeTop – un magazin în care găsești aparate de sudură profesionale, la prețuri corecte

Dacă tot am vorbit de magazine, în căutarea celui mai potrivit necesităților tale include și scule.detop.ro. De ce îl recomandăm? Pentru că este de mulți ani pe piață și pentru că în portofoliul său vei găsi produse de calitate, care provin de la branduri de top.

Prețurile aparatelor de sudură comercializate de către cei de la DeTop nu sunt mari, dar nici extrem de mici, ci corecte. În plus, nu găsești doar aparate de sudat pe acest site, ci și consumabilele necesare acestora, precum și alte produse, cum ar fi reductoare de presiune, generatoare de curent, piese de schimb pentru aparate etc.

 

 

 

Comentarii

21/03/20 11:56
cititor

Eu personal, ori de cate ori am cumparat ceva pe internet, INTOTDEAUNA AM PRIMIT O MARFA DE TOT C*CATUL ! Asadar va sfatuiesc sa va duceti personal la magazin, sa vedeti marfa si sa verificati sa functioneze, ca majoritatea au tot felul de defecte , nu merg sau efectiv te baga in toti dr.acii cu toate produsele astea ale noastre si chiar si aduse din strainatate ,care de cele mai multe ori sunt descompletate de inventarul pe care-l au .
EU NU AM INREDERE IN MAGAZINELE ONLINE ABSOLUT DELOC !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5