Apa a intrat în beciurile unor case din Bistrița. Intervin pompierii!

Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița intervine cu o motopompă pentru evacuarea apei din beciurile a doua case situate pe strazile Tarpiului, respectiv Mierlei din municipiul Bistrița.

Intervenția este în dinamica.ISU BN

Comentarii

15/05/21 17:00
Radu

In repetate rânduri, directorul Aquabis Ion Șandru, a avertizat că până nu se vor face șanțuri de gardă pentru apa de ploaie, Bistrița va fi tot timpul inundată după câte o ploaie mai puternică.
Asadar, solutii există si ele trebuie aplicate astfel incât odată cu lucrările de asfaltare să se execute si montarea de rigole carosabile de scurgere a apei din precipitatii pe marginea străzilor, a căilor de acces cât și pentru colectarea apelor din burlane. Capacele pentru rigolele carosabile sunt realizate din doua straturi de beton dublu armat. Prin astfel de rigole apa de ploaie se scurge instantaneu fără să băltească pe marginea drumului sau, si mai grav să intre in subsolurile caselor. Un astfel de sistem de evacuare care gestionează în mod eficient apa pluvială creând un mediu ambiental curat se află montat in fata Liceului crestin LOGOS din cartierul Subcetate pe breteaua de legătură dintre srtada Busuiocului si drumul Tărpiului. In conditiile schimbărilor climatice actuale, cu frecvente ploi torentiale abundente, astfel de sisteme ar trebui extinse in tot orasul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5