Antrenorul Dragoş Mihali: Larisa Talpiş e cel mai bun atlet al momentului din Bistriţa. Ne pregătim pentru viitoarea Olimpiadă

Atletismul din Bistriţa abia începe sezonul competiţional de vară, anunţându-se competiţii importante, atât la categoria juniorilor, cât şi a seniorilor.

         „Începând cu 21-22 mai, va avea loc prima competiţie importantă din sezonul de vară – Cupa României pentru Juniori I şi Etapa 1 a Campionatului Național de seniori. Noi, cei de la Bistriţa, vom participa cu mai mulţi sportivi, inclusiv cu cea mai bună sportivă a Bistriţei în acest moment – Larisa Talpiş – competiţie la care probabil va alerga în probele de 400 şi 800 m. De asemenea, vor mai participa Sebastian Tomoiagă, Alexandru Vădan, Ciprian Urs, dar şi alţii. Majoritatea acestor sportivi au fost medaliaţi în sezonul de iarnă, atât la cros, cât şi la Campionatele Naţionale Indoor, la diferite probe”, declară prof. Dragoş Mihali.

         Potrivit acestuia, următoarea competiţie este şi criteriu de selecţie la juniori, sperându-se ca Larisa Talpiş să poată îndeplini baramenul de participare la Campionatul European şi Mondial, în proba de 800 m.

         „Este junioară şi pot să spun că este cel mai bun produs al momentului în România în proba de 400 şi 800 m. Pe viitor sper, peste un ciclu olimpic, o văd acolo pe Larisa Talpiş. Dar în acest an Olimpiada se termină şi începem pregătirile pentru următoarea”, a menţionat prof. Dragoş Mihali.

Acesta a menţionat că Gabriela Szabo a fost un geniu, „un element de excepţie”. „Nu ştiu dacă va mai fi o a doua Szabo în curând la Bistriţa”, a concluzionat antrenorul bistriţean.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5