Antonescu: Funcţia de prim-vice va fi păstrată. Orban şi Tăriceanu se vor regăsi în echipa mea

Sursa: Antena3.ro

Ludovic Orban şi Călin Popescu Tăriceanu nu vor exista pe lista lui Crin Antonescu privitoare la viitoarea echipă de conducere a PNL, chiar dacă funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului va fi menţinută, a anunţat luni liderul PNL.

Întrebat despre şensele lui Orban de a se regăsi pe lista sa la Congres, în condiţiile în care acesta se va răzgândi şi va accepta sistemul de vot pe listă, Crin Antonescu a afirmat scurt punând totul pe seama faptului că este "un om consecvent" : "Niciuna".

Antonescu a arăta însăca va suţine păstrarea funcţiei de prim-vicepreşedinte. "Eu personal, da. Funcţia. Pentru că din punctul de vedere al unui preşedinte preocupat înainte de toate de buna funcţionare a partidului, existenţa unui prim-vicepreşedinte e un ajutor. În opinia mea, nu e rău ca ea să existe în continuare şi sigur că, dacă ea va exista, în momentul în care echipa este prezentată, în mod nominal voi spune şi cine este prim-vicepreşedinte", a subliniat

liderul PNL.

El a precizat însă că va avea o serie de consultări cu liberalii care se vor constitui echipa din jurul moţiunii sale şi, în funcţie şi de aceste discuţii, va opta pentru "existenţa în continuare a acestei funcţii".

"Între mine şi Ludovic Orban şi între noi toţi există păreri, opţiuni diferite legate de modificări statutare, modalităţi de alegeri. Eu cred că acum conducerea partidului trebuie asumată de o echipă cu un proiect, în vreme ce Ludovic Orban crede că e bine să menţinem sistemul actual. Asta e tot. Dincolo de asta nu regăsesc jumătatea care mi-ar reveni în relatările de presă, şi anume că ducem o bătălie prin filiale. Nu duc nicio bătălie în nicio filială, nu am fost în nicio filială, vremea e rea, drumurile grele. Stau aici, discut cu colegii mei", a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a explicat că, având această viziune diferită, este evident că Orban nu va face parte din echipa sa.

"Nu e niciun fel de nenorocire. Întotdeauna partidul are mai multe posibilităţi şi pentru preşedinte şi pentru prim-vicepreşedinte şi pentru vicepreşedinţi, iar funcţia de prim-vicepreşedinte nu e deloc legată de domnul Orban, aşa cum funcţia de preşedinte nu e legată de mine sau nu a fost legată de domnul Tăriceanu", a spus Antonescu.

El a făcut şi portretul prim-vicepreşedintului ideal: "un coleg care, dintre vicepreşedinţi, este un număr doi consacrat al partidului, care ţine locul preşedintelui în anumite împrejurări, care reprezintă şi el partidul, cu care preşedintele face o echipă foarte bună".

Preşedintele PNL a precizat că Varujan Vosganian se înscrie în acest profil din plin, la fel şi Romeo Stavarache şi Andrei Chiliman, "de ce nu" şi Relu Fenechiu, cu precizarea că, "în fond, toate lucrurile au un început".

În scimb, Călin Popescu Tăriceanu nu se potriveşte cu această funcţie. Delatfel , fostul lider de partid nu va apărea pe lista lui Antonescu nici în calitate

de membru al BPC.

"Călin Popescu Tăriceanu este un coleg, o personalitate a PNL, pe care îl respect, dar care nu va face parte nici în calitate de membru din echipa mea, cu atât mai puţin de prim-vicepreşedinte", a spus Antonescu.

El a ţinut să precizeze că funcţia de secretar general va mai exista cu certitudine, prevederile privitoare la numirea sau alegerea secretarului general rămânând atribuţia Delegaţiei Permanente, la propunerea preşedintelui.

"În viziunea mea, mecanismele de autoritate efectivă ale secretarului general trebuie să crească, pentru că Secretariatului General este instituţia partidului care trebuie să rezolve lucrurile de ordin practic, organizatoric, comunicaţional, lucruri foarte importante. Aici trebuie PNL să devină în mult mai mare

măsură decât este o maşină politică. E foarte important cine va fi secretar şi ce putere va avea - maximum de putere pe care-l admite un statut democratic, cum de altfel vreau şi pentru preşedinte. Nu vreau mai mult decât atât, dar nici mai puţin", a conchis preşedintele PNL.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5