Ansamblul Doina Rebrei, invitat a doua oară la Festivalul internaţional de folclor din Macedonia

          În perioada 21-29 iulie 2016, Ansamblul artistic ,,Doina Rebrei’’, condus de Vasile Călini, secretarul  primăriei din această localitate, va fi prezent pentru a doua oară la Festivalul internaţional de folclor din Macedonia. Prima lor participare la o asemenea manifestare culturală din această ţară a avut loc anul 2013, în oraşul Istibanisko Zdravozivo, iar de data aceasta în oraşul Ohrid.

        Cele 10 perechi de dansatori vor participa la parada portului popular în care, costumul nostru, cu vestitul clop cu păun, va fi cu siguranţă admirat de spectatori, iar suita de dansuri specifice zonei năsăudene va atrage atenţia celor prezenţi. În cei 20 de ani de existenţă, Ansamblul ,,Doina Rebrei’’a participat la peste 15 festivaluri naţionale, obţinând numeroase premii şi distincţii, a avut 5 invitaţii speciale la posturile noastre de televiziune : două la AS TV Bistriţa, o filmare la emisiunea ,,Tradiţia gustului’’Bucureşti, având ca temă ,,Obiceiuri de nuntă la Rebra’’ şi alta la TVR. Cluj cu ,, Şezătoarea la Rebra’’, iar în vara acestui an s-a bucurat de prezenţa sa pe ecranul televiziunii Look Plus ,,Vine Vaida pe la voi’’.

        Începând din anul 2011, Ansamblul ,,Doina Rebrei’’a participat la câteva Festivaluri internaţionale de folclor, care au avut loc în Bulgaria (2011), Turcia (2012), Macedonia (2013), Ungaria (2015) şi iată că în 2016 revin în Macedonia.

        Din programul manifestărilor care vor avea loc în oraşul de lângă lacul Ohrid, rezultă că participanţii, în afara activităţii propriu-zise, vor avea posibilitatea să cunoască obiectivele turistice din zonă, să viziteze monumentele istorice şi culturale, să plece timp de o zi în  croazieră cu barca pe apa acestui lac, să facă schimb de cadouri şi să stabilească contacte de prietenie cu participanţii.

       Această participare a ansamblului la un asemenea festival este posibilă şi datorită sprijinului moral şi financiar al Consiliului Local Rebra, prin reprezentantul său, primarul Ştefan Danci, reales pentru a cincea oară în această funcţie, fiind un bun gospodar, dar şi un  adevărat promotor al vieţii culturale şi artistice. Succes artiştilor rebreni !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5