Anamaria Bodea, debut artistic cu expoziţia de pictură "Locuri şi oameni din Ţara Năsăudului"

Evenimentul a fost organizat recent la Muzeul Grăniceresc Năsăud, director dr. Lucian Vaida.  Anamaria  Bodea, de origine din Năsăud, născută în anul 1984 din părinți Toader și Irina, o familie binecuvântată de Dumnezeu cu 5 (cinci) copii, ea fiind primul copil - cea mai mare. Ca studii, urmează cursurile Școlii Gimnaziale și ale Liceului Economic o perioadă la Năsăud, parcurgându-le cu bine.

         De aici a plecat cu o fundație solidă în ceea ce privește educația și cultura, munca și credința în Bunul Dumnezeu, dragostea și admirația pentru portul și obiceiurile năsăudene, mai pe scurt, dragostea și atașamentul de pământul năsăudean.

          Ca atare, nu este de mirare că opera ei de artă este foarte variată, cu creații ce oglindesc portrete, peisaje, flori, picturi inspirate din îndeletnicirile oamenilor (seceratul holdelor etc.), din alte obiceiuri și înfățișări în care strălucește frumusețea portului popular și frumusețea naturii.

         În anul 2000, întreagă familia pleacă din Năsăud, se stabilesc cu domiciliul în Nimigea de Jos, Jud. B-N, localitate în care părinții și în prezent locuiesc.

         Anamaria, la vârsta de 17 ani pleacă în Spania, unde va sta 14 ani, acolo în anul 2003 se căsătorește, din căsătorie are o fetiță care îi poartă numele - Anamaria Szigmond.

         Din anul 2015 locuiește în Germania unde muncește, în domeniul asistenței sociale.

         În toți acești ani, dorul și dragostea pentru părinți, frați, rude, cunoscuți și pentru Năsăud cu împrejurimile lui, nu a încetat, așa cum nu a încetat pasiunea pentru pictură, talent ce l-a avut de mic copil, dar nu la practicat - nu la făcut cunoscut.

          Pasiunea doar, și dorul, a făcut-o ca în perioada anilor 2017-2019 să-și pună în valoare talentul dat de Dumnezeu prin realizarea unor lucrări de artă - picturi, care expuse apoi, au făcut o  surpriză plăcută năsăudenilor.

         Da! Zilele trecute pictorița Anamaria, o doamnă tânără, drăguță, dar foarte timidă, cu mult bun simț, cu emoții și teamă chiar, a călcat cu sfială după zeci de ani pe aleea Muzeului Grăniceresc Năsăud, în căutarea directorului, pe care avea să-l roage să-i înlesnească realizarea unei Expoziții personale de pictură intitulată ,,Locuri și oameni din Țara Năsăudului”.

         Generozitatea directorului Lucian Vaida și a întregului personal, s-a concretizat printr-o implicare directă, organizând așa cum se cuvine Vernisarea Expoziției.

         Amfitrionii evenimentului au fost dir. Lucian Vaida și prof. Lucian Bichigean, care au prezentat-o pe Anamaria, i-au prezentat lucrările de artă expuse, apreciindu-le ca fiind interesante și frumoase pentru a căror realizare a depus o muncă serioasă, apoi, i-au dat câteva sugestii legate de latura tehnică a creațiilor, încheind prin a o felicita, ai dori succes, având convingerea că talentul și resursele în inspirație îi sunt nelimitate, și că în curând se va întoarce cu o nouă expoziție.

         S-au alăturat discuțiilor viceprimarul Vlașin Dorin, președinta Cercului Astra oraș Floarea Pleș și prof. Romulus Berceni, care și-au exprimat bucuria apariției unui nou talent care, în străinătate face cinste zonei din care provine și implicit României.

Din pledoariile acestora s-a reținut că Anamaria este o artistă în domeniul artei plastice, lucrările  expuse sunt frumoase, atrăgătoare, cu mesaje care plac ochiului și sufletului celor prezenți.

          Sunt bucuroși că au avut prilejul să o cunoască, au garanția ascensiunii ei în pictură și că este așteptată cu drag, cu alte creații din arta plastică, la Năsăud.

         Prezența publicului la vernisaj a fost numeroasă, fie din curiozitate, pentru a o cunoaște și mai ales din drag pentru frumos, din respect pentru actul de cultură și de instituția care a găzduit evenimentul, remarcându-se prezența familiei pictoriței: părinți, frați, soțul, rude apropiate, personalul muzeului, alți năsăudeni și un grup de astriști, care au avut plăcerea s-o cunoască pe Anamaria, să-i aprecieze creațiile, s-o felicite și să-i dorească succes: Lucian Vaida, Dorin Vlașin, Lucian Bichigean, Floarea Pleș, Ioan Seni, Romulus Berceni, Ioan Nistor, fam. Gavril și Ana Vaida, fam. pictorului Nichita Bumbu și Maria și Leon Catarig.

 P.S.: Anamaria îmbrățișează actele de caritate, de binefacere, prin implicarea din străinătate, în a ajuta pe cei bolnavi, prin Grupul ,,La fapte bune pe Valea Someșului și a Sălăuței” - administrator unic - Nășcuțiu Dumitru din Năsăud.

 

Floarea Pleș

Președinte Cerc Astra oraș 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5