Amenzi de peste 140.000 lei, aplicate de DSVSA BN! De Paşte, peste 11.000 de miei au fost sacrificaţi în judeţ

În perioada 28 martie-20 aprilie, inspectorii din Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud (DSVSA BN) au efectuat 190 controale în unitățile care produc, procesează, depozitează, comercializează produse de origine animală și/sau nonanimală, în exploataţii de animale şi în trafic, pe baza planului de măsuri privind acţiunile de supraveghere şi control a modului de producere, depozitare, transport şi comercializare a produselor specifice sărbătorilor pascale pentru reducerea la maximum posibil a factorilor de risc asupra sănătăţii populaţiei.
Potrivit directorului executiv Ioan Bogolin, deşi scopul controalelor este unul preventiv, în situaţia în care s-au constatat neconformităţi majore, în urma controalelor efectuate în perioada menţionată, au fost aplicate 34 sancțiuni în valoare de 143.000 lei și 5 avertismente şi s-a emis o Ordonanță privind suspendarea activității desfășurate în baza autorizației sanitare veterinare nr. 1712 din 12.04.2023 pentru activitatea de fabricarea pâinii și a produselor de panificație.

În perioada 12-13.04.2023 s-au realizat 2 acțiuni comune de control în trafic cu IPJ B-N, iar în data de 13.04.2023 s-a realizat o acțiune de control, în urma unei autosesizări din presa locală privind sacrificarea necorespunzătoare a unor miei, în oraşul Năsăud. Conform datelor transmise de DSVSA BN, în această perioadă în unitățile de abatorizare din județ s-au sacrificat un număr de 11.093 capete miei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5