Amenzi de 5.000 lei aplicate şi trei infracţiuni constatate de jandarmi în minivacanţa de Rusalii

          Jandarmii bistriţeni au asigurat, în perioada 1-5 iunie, măsuri de ordine publică la manifestările destinate publicului larg, atât în municipiu cât şi în zonele în care există structuri ale Jandarmeriei şi anume la Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi şi zonele din aria de competenţă a posturilor montane Rodna şi Piatra Fântânele.

              "Sancţiunile aplicate se ridică la 5.450 lei şi 13 avertismente scrise, pentru abateri privind tulburarea ordinii publice, cerşetoria, provocarea unor scandaluri, adresarea de injurii şi expresii jignitoare, consumul de băuturi alcoolice în spaţiul public neamenajat, alarmarea organelor de ordine în mod nejustificat, trecerea cu animalele prin fondul forestier şi intrarea pe spaţiul verde cu un atelaj hipo", precizează mr. Georgeta Căşvan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

           În schimb, infracţiunile au fost constatate de jandarmi în municipiul Bistriţa la unul din hipermarketuri, când o persoană de sex feminin a încercat să adauge, după cântărire, mai multe fructe în coş, iar un bărbat de 28 de ani a încercat să sustragă produse de îngrijire personală. Actele de sesizare au fost întocmite pe numele lui C.D. de 46 de ani şi lui A.L.C. din Bistriţa, pentru infracţiunea de furt, conform art. 228, Cod Penal.

           Cea de a treia infracţiune a fost constatată în zona Ocolului Silvic Valea Ilvei, când în cadrul unei acţiuni comune organizate de jandarmi în cooperare cu Garda Forestieră. La faţa locului au fost găsite mai multe cioate ca urmare a sustragerii de material lemnos, de către autori necunoscuţi. Actele de sesizare au fost întocmite pentru continuarea cercetărilor în vederea găsirii făptuitorilor, în conformitate cu art. 107 şi 109 din legea 46 din 2008, pentru tăiere şi sustragere de material lemnos.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5