Amenzi aplicate pentru nerespectarea măsurilor anti-CoVid! Peste 1000 persoane verificate acasă!

IPJ BN

În ultimele 24 de ore, polițiștii secțiilor de poliție rurale, dar și cei ai structurilor județene au organizat și desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenți economici, organizatori de evenimente și cetățeni în zonele aglomerate. Acțiunile au fost desfășurate și în scopul asigurării respectării normelor legale incidente domeniului și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.
Astfel, au fost efectuate controale pentru verificarea modul de respectare a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele aflate în izolare/carantină. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 596 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 472 de persoane plasate în carantină la domiciliu.
De asemenea, au mai fost legitimate 141 de persoane, au fost oprite pentru verificări 87 de autovehicule și efectuate controale la 58 de societăți comerciale.
Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate ieri, au fost aplicate 51 de sancțiuni, în valoare totală de peste 12.000 de lei. Din totalul acestora, 13 sancțiuni în cuantum de 3000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, 7 în cuantum de 1600 de lei pentru nerespectarea Legii 61/1991, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier.
La activitățile desfășurate au participat, alături de polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, precum și polițiști locali, fiind folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5