Amenzi aplicate de jandarmi pentru prostituţie, cerşetorie, consum de alcool în spaţiu public neamenajat

În ultimele zile, jandarmii s-au aflat în mijlocul cetăţenilor, prin executarea misiunilor specifice, atât în municipiu dar şi în zona montană Rodna şi Piatra Fântânele. În zona de munte au fost executate patrulări pe principalele trasee turistice din aria de competenţă şi nu au fost constatate probleme deosebite pe această linie, anunţă Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

 În schimb în municipiul Bistriţa, Năsăud şi staţiunea balneară Sângeorz-Băi, jandarmii au aplicat un total de 19 sancţiuni în valoare de 2.700 de lei şi 12 avertismente scrise, pentru abateri de la legislaţia în vigoare pe linia ordinii şi liniştii publice.

„Dintre contravenţiile constatate, amintim parcarea unor autovehicule în loc nepermis, scoaterea din containere a unor resturi menajere, conform H.C.L. nr. 15 din 2016, art. 10, lit.w şi r, consumul de băuturi alcoolice în spaţiul public neamenajat, atragerea de persoane de sex opus pentru întreţinerea de raporturi sexuale cu scopul obţinerii unor foloase materiale şi cerşetoria, conform prevederilor legii nr. 61 din 1991, actualizată, pentru  încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, se arată în comunicatul Jandarmeriei bistriţene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5