Amenajarea interioara a locuintei cu ajutorul spoturilor led

In urma cu 10 ani spoturile led au fost la mare cautare si au fost intens folosite in reamenajarea si redecorarea locuintelor. Designerii au mizat foarte mult pe aceste lumini care reuseau sa creeze un mediu placut, unde oamenii se puteau relaxa dupa o zi obositoare la munca.

Timpul a trecut, iar spoturile led au inceput sa fie din nou utilizate, insa nu cu aceeasi frecventa ca in anii trecuti. Cu toate acestea, ledurile sunt extrem de practice si pot fi usor instalate in orice spatiu, in functie de preferintele locatarilor.

Avantaje si dezavantaje ale spoturilor led

Fara doar si poate, marele avantaj al acestor corpuri de iluminat este legat de economisirea energiei electrice cu pana la 90%, in comparatie cu becurile clasice. Cu alte cuvinte, oamenii se bucura de niste facturi mult mai scazute, ceea ce reprezinta un punct in plus de care clientii ar trebui sa tina cont atunci cand modernizeaza instalatia electrica dintr-o locuinta.

Exista si alte caracteristici importante, printre care se numara:

  • durabilitatea crescuta comparativ cu alte sisteme de iluminat existente pe piata;
  • aspectul placut, care reuseste sa ofere o nota de eleganta incaperilor;
  • numarul de waţi care poate ajunge si pana la 30.

Singurul real dezavantaj al instalarii spoturilor led in locuinta este acela ca, in cazul producerii unei defectiuni, trebuie schimbata intreaga componenta, spre deosebire de becurile cu led, caz în care se inlocuieste doar becul respectiv.

Cu toate acestea, raportul calitate - pret este unul mai mult decat accesibil pentru orice buzunar, iar o astfel de investitie se amortizeaza in termen foarte scurt, prin consumul mult mai scazut al energiei electrice, asa ca oamenii nu ar trebui sa mai stea pe ganduri.

In plus, aceste corpuri de iluminat pot fi folosite cu usurinta si pentru exterior. Cei care vor sa se bucure de lumina in curte pot apela la varianta unor spoturi cu aplica. In felul acesta, sistemul de iluminat este complet protejat impotriva temperaturilor scazute si impotriva umiditatii. Suna bine, nu-i asa?

Exista diferite modele de spoturi led pe piata, ceea ce inseamna ca doritorii au de unde alege varianta cea mai potrivita pentru locuinta lor. Dincolo de uzul caznic, spoturile pot fi folosite cu incredere si in spatiile comerciale sau in interiorul cladirilor de birouri.

Lumina emanata este una cat se poate de calda, care nu oboseste ochii si care nu deranjeaza. Acest aspect este esential in special in cazul oamenilor care petrec foarte mult timp in fata calculatorului si care au nevoie de o lumina cat mai apropiata de cea naturala pentru a functiona la parametri normali.

Ofertele din magazinele de specialitate sunt infinite si includ o gama larga de optiuni, de la spoturi fixe la cele incastrabile, de la modele orientabile la cele suspendabile. Un alt aspect de care clientii trebuie sa tina cont atunci cand pornesc la cumparaturi este gama variata de culori in care se pot cumpara spoturile. De la nuante naturale si pana la culori vibrante, precum rosu sau albastru - totul tine de alegerea fiecaruia in parte.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5