Cu puţin noroc, în curând,

Ambulatoriul spitalului năsăudean – extins, modernizat şi dotat

Administraţia oraşului Năsăud se preocupă de identificarea şi realizarea unor posibilităţi de finanţare necesare reabilitării unor clădiri aflate în administrare. În acest sens, primarul Dumitru Mureşan s-a consultat cu directorul Spitalului orăşenesc “Dr. George Trifon” – dr. George Adrian, ajungând la concluzia că este posibil a se accesa bani europeni în baza proiectului pe Axa prioritară 3 din cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 – “Reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”.

Potrivit inspectorului Carmen Izvoran – din cadrul biroului integrare europeană şi managementul proiectelor cu finanţare europeană – în baza acestui program se lucrează la accesarea de fonduri europene pentru extinderea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului spitalului năsăudean.

De asemenea, va fi făcută cererea de finanţare de către primăria oraşului – ca administrator al imobilului – potrivit primarului Dumitru Mureşan, iar documentaţia tehnică va fi întocmită de o firmă de consultanţă care va câştiga licitaţia publică. Se va întocmi studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, care se vor depune la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest din Cluj-Napoca. “Pot fi accesate fonduri cu sume cuprinse între 700.000 lei şi maximum 85.000.000 lei, în cazul nostru” – a specificat dr. George Adrian, directorul spitalului năsăudean.

Se prevede ca durata de implementare a activităţilor proiectului să nu depăşească data de 31 iulie 2015, urmând a fi reabilitată complet clădirea Policlinicii noi, construită o anexă şi dotată cu echipamente medicale moderne.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5