Amalia Sasu a făcut din matematică o pasiune! Zece premii obţinute în acest an şcolar – premiul I la etapa pe ţară a Olimpiadei Satelor, bronz la Olimpiada Naţională de Matematică!

Amalia Sasu, elevă în clasa a VII-a la Liceul Tehnologic „Florian Porcius” din Rodna, şi-a reconfirmat, în acest an şcolar, performanţele avute la matematică pe parcursul timpului.

Nu mai puţin de 10 premii a cucerit Amalia la olimpiade, concursuri naţionale şi interjudeţene, şi asta pentru că este vorba despre o muncă făcută din pasiune, de-abia apoi din ambiţie.

„Secretul acestor rezultate, pe care vi-l dezvălui, constă în pasiune, încrederea în vis, muncă, perseverenţă, renunțare şi oameni dragi alături. Fiecare reușită îți dă puterea şi dorința să mergi cât mai departe! Este dorinţa de a ajunge acolo unde ţi-ai propus. Îmi place matematica, a devenit o pasiune. Cred că întotdeauna este loc de mai bine. Am suportul familiei, al profesorilor, al şcolii, astfel că vreau să urmez acest drum pe care l-am ales, nu uşor, dar cu atâtea satisfacţii”, ne-a declarat Amalia.

Nu ştim care dintre premiile obţinute în acest an şcolar este cel mai important pentru adolescenta din Rodna – pentru că pentru toate a muncit enorm - astfel că vi le prezentăm într-o ordine cronologică.

Bilanţul anului şcolar 2022-2023

1. Premiul I şi medalie de aur la Concursul interjudeţean „Al. Papiu Ilarian” Târgu Mureş (15.10.2022) 

2. Premiul I şi medalie de aur  la Concursul interjudeţean „Matematica de drag” Bistriţa (21.11.2022)

3. Locul I la Faza judeţeană a Olimpiadei Satelor din România (4.03.2023)

4. Locul I la Faza judeţeană a Olimpiadei de Matematică (11.03.2023)

5. Locul I şi medalie de aur la Etapa regională a Olimpiadei Satelor din România, Transilvania (18.03.2023), Satu Mare

6. Premiul II la Concursul „Grigore Moisil” Bistriţa (25.03.2023)

7. Medalie de bronz la Etapa naţională a Olimpiadei Naţionale de Matematică, Braşov şi Premiul special pentru cel mai bun punctaj al unui elev din mediul rural (10-14.04.2023)

8. Premiul I şi medalie de aur Concursul interjudeţean „Sigma” Sighetu Marmaţiei  (6.05.2023)

9. Premiul I şi medalie de aur la Concursul interjudeţean „Sever Aurel Groze” Beclean (14.05.2023)

10. Locul I la Faza naţională a Olimpiadei Satelor din România, Cluj-Napoca (20.05.2023), pentru a doua oară consecutiv

„Amalia s-a prezentat foarte bine la toate concursurile din acest an. Secretul ei este faptul că matematica a devenit o pasiune, nu e o ambiţie. Am văzut-o cu ochii în lacrimi, chiar dacă tot premiul întâi l-a obţinut, fiind nemulţumită de modul în care a abordat subiectele.

Este un copil extrem de muncitor, dar munca nu e o corvoadă, atunci când eşti pasionat. Vreau să remarc şi susţinerea familiei. Sunt permanent alături de ea, îi oferă echilibru emoţional, dar şi libertate, în plus comunică foarte bine cu profesorii. Chiar dacă familia o însoţeşte permanent, Amalia se alătură lotului judeţean, stă alături de colegii ei, participă la toate activităţile.

Este un coechipier foarte bun, văd cum se înţelege cu Octavian Bâcâin, cu Raul de la Şanţ, cu Mihaela de la Târlişua, că băieţii de la Năsăud şi de la Bistriţa.

Nu în ultimul rând, vreau să remarc faptul că a fost înţeleasă de şcoala şi dascălii de la Rodna.

E meritul ei – pentru că matematica se învaţă cu un creion în mână - al familiei, al profesorilor care o îndrumă”, ne-a declarat inspectorul şcolar de matematică, prof. Ioan Ioja.

Amalia a fost coordonată, la clasă, în acest an şcolar, de prof. Iacob Sângeorzan, iar la la Centrul Judeţean de Excelenţă – prof. Adrian Bosancu (Sângeorz-Băi).

Pentru toate aceste rezultate, Amalia Sasu merită felicitări! A fost înzestrată cu un talent uriaş, pe care l-a înmulţit cu muncă, determinare. Îţi dorim mult succes în următoarele competiţii şi experienţe frumoase! Curajul tău de a visa pe mai departe va fi cu siguranţă răsplătit.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5