Alexandru Grecu, câştigător al Festivalului Internaţional al Tinerilor Chitarişti "Eduard Pamfil"

La Bucuresti, la finele săptămânii, a avut loc cea de a XXIII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Tinerilor Chitarişti "Eduard Pamfil". Acest festival este dedicat memoriei lui Eduard Pamfil (1912-1994).
 
   Festivalul a reunit peste 60 de chitarişti, fiind împărţiţi pe 4 categorii de vârstă -  A (pâna la 10 ani ), B (11-13 ani ), C (14-16 ani ) şi D (17 -25 ani). Singurul bistriţean care a concurat la acest festival, la categoria D (17-25 ani), a fost Alexandru Grecu, acesta fiind desemnat câştigătorul acestei ediţii. Acest extraordinar rezultat vine ca urmare a ultimelor 3 succese din aceasta vară: Concursul Internaţional de Chitara Clasică "Talente în Afirmare" (iulie 2018, Bucureşti- Marele Premiu), Transilvania International Guitar Festival (august 2018, Cluj-Napoca -Premiul 1), Forum Gitarre Wien (august 2018, Viena, Austria - Premiul 2). Preşedintele juriului, organizator şi director (Sinaia International Guitar, "Eduard Pamfil" International Guitar ) şi fondator al Fundatiei Române de Chitară, prof.Liviu Georgescu, a ţinut să-l felicite personal în mod special.
 
    Alexandru Grecu este elev al Liceului de Muzică "Tudor Jarda", în clasa XI-a şi este pregătit de profesorul Valentin Pop. 
 
Eduard Pamfil a studiat psihiatria la celebra universitate Sorbona din Paris unde a obţinut titlul de "doctor în ştiinţe medicale". În aceeaşi perioadă, studiază chitara clasică, tot la Paris, cu unul din cei mai importanţi pedagogi ai sec. XX, spaniolul Emilio Pujol. Din 1993 până în 1990 este membru permanent în juriul Festivalului Naţional de Chitară Clasică de la Sinaia, unde prin atitudinea domniei sale, se defineşte ca fiind un adevarat ideolog al mişcarii chitaristice din România. Profesor de chitară şi concertist, grafician, poet şi eseist, a fost un apropiat al lui Emil Cioran şi al lui Mircea Eliade. Este considerat ca unul din fondatorii şcolii româneşti de psihiatrie dar şi al celei de chitară.
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5