Alex Velea, la prima ediție ”Oktoberfest”, pe pietonalul bistriţean

sursa bistrițaculturală.ro

Velea Alexandru Ionuț sau Alex Velea pe numele său de scenă, este unul dintre marii artiști care va fi prezent în acest an la prima ediție a ”Oktoberfest”-ului, eveniment organizat de Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc”, în perioada 3-5 octombrie. S-a născut pe 13 mai 1984 în Craiova, România. Încă de mic și-a descoperit pasiunea pentru muzică, începând să cânte de la 9 ani, la 11 ani, devenind elev la Palatul Copiilor. La 16 ani începe să studieze canto clasic, timp de 4 ani.
Alex a colaborat cu Anna Lesko la o melodie de pe ediția specială a albumului ei, ”Pentru tine”. A urmat o colaborare cu Anda Adam pentru al doilea album solo al ei, ”Confidențial”. Melodia, intitulată „Ce ți-aș face (Selecta)” s-a bucurat de un mare succes în România, fiind difuzat des pe posturile de muzică. Album său de debut, intutulat ”Yamasha” a fost lansat în toamna anului 2006, și se vrea o declarație din partea lui Alex : „Piesele acestea mă descoperă în fața publicului... Ăsta sunt eu...Am încercat să pun pe note gânduri, sentimente, trăiri...'Yamasha' mă reprezintă”. Pentru acest album, Alex a colaborat cu Smiley,Puya, Marius Moga, Connect-R, Matteo și Don Baxter.
În septembrie 2011, Alex a lansat piesa ”Whisper” . 2012 este anul de revenire în forță pe scena muzicii românești. Artistul a lansat la începutul lunii aprilie piesa ”Când noaptea vine”, care s-a bucurat de aprecierea publicului. În iunie 2012, pe scena de la Romanian Music Awards, acesta a lansat un nou hit, ”Minim doi” . Piesa a reușit să strângă în câteva zile milioane de vizualizări pe YouTube. Recent, Alex a lansat și videoclipul piesei, un clip filmat în cartierul bucureștean Ferentari. Tot în luna iunie 2012, a câștigat premiul pentru "Best Pop" în cadrul premiilor Romanian Music Awards.
În prezent, Alex lucrează la un nou concept de show. În 2013 a lansat melodiile ,,E Marfă Tare” și continuarea melodiei într-o colaborare cu Pacha Man ,,Aia E”.
..............................................................
”Oktoberfest” va atrage prin râurile de bere, cârnaţii, plăcintele tradiționale bavareze, concursurile şi jocurile specifice cu premii, muzică şi dansuri cu invitaţii speciali:

ALEX VELEA;
BERE GRATIS;
PREFIX 990;
DJ. RYNNO&SYLVIA;
DANIELA VLĂDESCU;
VIOREL RUS;
DJ. MICHAEL STAR;
FANFARA ȘI MAJORETELE DIN CSORVAS-UNGARIA;
FANFARA BISTRIȚA ȘI RODNA;
ORCHESTRA PROFESIONISTĂ A CENTRULUI CULTURAL MUNICIPAL;
ANSAMBLURILE ”CUNUNA DE PE SOMEȘ” ȘI ”D-FANTASY”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5