Aleşii judeţeni, binecuvântaţi în cadrul unei rugăciuni ecumenice. Mitropolitul Andrei: Dumnezeu să vă însoţească în toate activităţile

În premieră pentru judeţul nostru, şedinţa Consiliului Judeţean a fost încheiată cu o slujbă ecumenică, de binecuvântare a aleşilor judeţeni. Iniţiativa a aparţinut staff-ului administraţiei judeţene, care a transmis o invitaţie către toate bisericile reprezentative din Bistriţa-Năsăud.

Vă rog să-mi permiteţi ca în numele dumneavostră (n.n. – a consilierilor judeţeni) să le mulţumesc pentru că sunt aici, alături de noi. Vă mulţumesc pentru că aţi venit pentru ca împreună să facem o rugăciune ecumenică pentru bunul mers al acestui for, un for foarte important care decide într-o mare măsură ceea ce se întâmplă cu cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuţ, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, alături de protopopii Alexandru Vidican, Ioan Dâmbu şi Doru Zinveliu, protopopul greco-catolic Ioan Vasile Frişan, pastorul reformat Andras Peter şi pastorul Viorel Deac au rostit împreună rugăciunea „Tatăl nostru”. Mitropolitul Andrei a sfinţit o cruce din lemn, care a fost ulterior amplasată sub stema României.

În mesajul său către aleşii bistriţeni, ÎPS Andrei a adus în atenţie sfaturile pe care Sf. Ioan Botezătorul le-a dat diverselor categorii sociale, dar şi învăţăturile lui Sf. Paisie Aghioritul. „Cei ce ştiu viaţa socială a judeţului Bistriţa-Năsăud ştiu că s-au realizat multe lucruri şi cred că vă dă Dumnezeu putere ca şi în mandatul acesta să rezolvaţi multe alte lucruri bune. Noi vă urăm succes şi Dumnezeu să vă ajute şi să vă însoţească în toate activităţile”, a spus în plen Mitropolitul Andrei.

Protopopul greco-catolic Ioan Frişan a remarcat faptul că este un moment deosebit de rugăciune pentru a cere ajutorul şi binecuvântarea pentru aleşii judeţeni. „Este un nou început, un nou mandat şi de aceea noi am venit să cerem de la Dumnezeu ajutorul şi lumina Spiritului Sfânt să vă însoţească ca să puteţi să luaţi hotărârile cele mai bune pentru întreaga comunitate din judeţul nostru”, a transmis preotul Frişan, mulţumind pentru sprijinul acordat tuturor cultelor religioase din judeţ. Acesta a adăugat că la toate Liturghiile, preoţii se roagă pentru autorităţile centrale şi locale, pentru a le da sănătate, înţelepciune pentru a-i conduce pe credincioşi.  

Pastorul Andras Peter a ţinut să precizeze că aduce binecuvântarea Bisericii Reformate în acest loc, „unde se caută soluţii şi rezolvări, unde se caută adevărul, unde se conlucrează” pentru ca viaţa bistriţenilor să fie cât mai bună. „Dacă vreţi ca acea Cale să fie cea Adevărată pe care doriţi să o parcurgeţi,  dacă vreţi să slujiţi Viaţa şi bunăstarea concetăţenilor noştri, atunci nu uitaţi acest verset, cine este Calea, Adevărul şi Viaţa. Dumnezeu să vă binecuvânteze”, le-a spus pastorul reformat Andras Peter.

Nu în ultimul rând, pastorul penticostal Viorel Deac de la Biserica Penticostală „Sfânta Treime”, a mărturist că apreciază sincer această decizie de a se oficia  această rugăciune, la început de mandat. În mesajul său, pastorul Deac a făcut referire la proverbele înţeleptului Solomon, care spune că „Cetatea se înalţă prin binecuvântarea oamenilor fără prihană”, cu oamnei de caracter, de cuvânt, „care sunt în relaţii apropiate cu Dumnezeu”. „Urmăriţi binele cetăţii în care trăiţi şi rugaţi-vă Domnului pentru ea, pentru că fericirea voastră atârnă de fericirea ei”, a citat pastorul Deac din prorocul Ieremia, încheind cu „Dumnezeu să binecuvânteze Bistriţa, să binecuvânteze judeţul Bistriţa-Năsăud şi România”.

La final, Mitropolitul Andrei le-a dăruit consilierilor cartea „Mai putem trăi frumos? Pledoarie pentru o viaţă morală curată”, binecuvântându-i pe consilieri.  

Comentarii

28/07/16 08:58
Vizitator

Dupa cum se vede in imaginea cu nr.5 , crucea din lemn sfințită si dăruită consilierilor județeni de ÎPS Andrei Andreicuț a fost pusă pe peretele sălii de ședințe sub stema Romaniei, stemă care nu mai corespunde realitatii, prin faptul ca in acest an a suferit unele modificari. Un proiect de lege care readuce coroana de oțel pe capul acvilei din stemă a fost adoptat de camerele Parlamentului în prima jumătate a lui 2016. Legea a fost promulgată la 11 iulie 2016 de către președintele Klaus Iohannis.

28/07/16 09:45
toni

Foarte corecta observatia si comentariul Vizitatorului. Din pacate pana in prezent stema Romaniei era incompleta. Din cauza ineptiei lui Iliescu, caruia i-a fost frica de regalitate, dupa 1990 stema Romaniei nu mai continea simbolul suveranității naționale, care era coroana. Coroana nu înseamnă neaparat apartenența statului respectiv la forma monarhică de guvernământ. E suficient să ne uităm la toți vecinii noștri mai apropiați sau mai îndepărtați care au aparținut fostului lagăr comunist. Adică: Bulgaria, Serbia, Muntenegru, chiar și Rusia, care și-au reașezat coroanele pe stemă, așa cum e normal din punct de vedere heraldic pentru state suverane cu tradiție în Europa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5