Alege gresie porțelanată din Spania, dacă vrei o pardoseală premium în casa ta

Cu toții am auzit că tipurile de gresie din Spania sunt cele mai bune: atât pentru lucrările realizate în imobilele rezidențiale, dar și cele de birouri. Ce să mai spunem de unitățile horeca cu ștaif, care vor să își impresioneze clienții cu niște amenajări interioare de zile mari?

Categoric, cel mai percutant avantaj pe care gresia din Spania, mai ales dacă este porțelanată îl oferă, este aspectul materialului. Fiind produsă din ingrediente de calitate premium, este clar faptul că vorbim de cele mai multe ori de un produs de lux.

Dar un lux care poate să fie în unele cazuri și accesibil, dacă se comandă gresia iberică din magazinul potrivit. O locație în acest sens ar fi site-ul newfitout.ro. Veți găsi aici plăci de gresie porțelanată Spania cu forme și stiluri spectaculoase, care reprezintă prilejuri legitime de încântare vizuală.

Dacă în materie de design lucrurile stau excelent, dacă ne referim la acest material special pentru amenajări interioare, inclusiv din punctul de vedere al proprietăților tehnice ale gresiei spaniole putem spune doar cuvinte de laudă.

Ce mai, putem asemui gresia porțelanată din Spania cu un patinator care obține un punctaj impresionant atât la măiestria tehnică, precum și la impresia artistică!

 

Prin ce se evidențiază gresia porțelanată comparativ cu gresia comună?

 

1. Rezistența mult mai mare pe mai multe planuri:

- rezistența la uzură: spre deosebire de alte tipuri de gresie convențională, cea porțelanată din Spania are o durabilitate foarte mare în timp, putând să reziste chiar și în condițiile unui trafic crescut mulți ani după ce este montată;

- rezistența la umiditate: realizată din lut premium foarte pur, care este ars la o temperatură foarte înaltă, plăcile porțelanate de gresie spaniolă au o densitate mult mai mare decât cele de gresie standard, ceea ce face ca structura lor să fie mult mai densă, mai puțin poroasă, deci nu permite infiltrarea umezelii, unul dintre factorii distructivi esențiali când vorbim de podelele distruse. Așa se face că duritatea este mult mai mare (poate ajunge și până la 8 pe scala Mohs!);

- rezistență la decolorare: având în vedere că modelul și nuanțele pe care plăcile de gresie porțelanate le au sunt conținute în corpul acestora, nu sunt prezente ca la faianță, doar la suprafață, ele își mențin aspectul estetic deosebit pe termen lung, fiind cumva “sigilate”, așa încât agenții chimici sau de altă natură ce le-ar putea ataca să fie ținuți la distanță datorită modului în care această categorie de gresie este fabricată;

- igienizare mai ușoară: nu există gresie mai simplu de îngrijit decât cea porțelanată; datorită faptului că este atât de rezistentă sub toate aspectele, se curăță rapid cu soluții obișnuite fără ca să existe vreo teamă din partea celui ce execută această operațiune curentă că ar putea deteriora plăcile respective.

Tocmai de aceea, deși ele arată senzațional și în holuri, ba chiar și în living (pentru aceia care nu se tem de o pardoseală rece, ce poate oricum să fie încălzită prin mijloace moderne),  plăcile de gresie porțelanată produse în Spania sunt utilizate pe scară largă în bucătării și băi, locuri unde se descurcă excelent.

Demn de subliniat este și faptul că plăcile de gresie porțelanată se pot găsi acum și în țara noastră într-o varietate mare de modele, multe dintre ele imitând alte materiale pentru podele: marmura, granitul, ardezia, chiar și parchetul din diferite esențe de lemn.

Având în vedere cele de mai sus, chiar dacă prețul este un pic mai mare decât al gresiei standard, chiar dacă este vorba de plăci pentru o pardoseală dură (sau poate tocmai de aceea), merită să investiți în asemenea plăci de gresie made în Spania, pentru că nu veți regreta!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5