Alarmă la Piatra Fântînele - Satul Ciosa este izolat de restul judeţului Bistriţa-Năsăud. Află ce spune primarul Vasile Şut?

Toate căile de acces care fac legătura între satul Ciosa şi localitatea Piatra Fântânele sunt blocate la această oră de zăpăda viscolită. Potrivit  ultimelor informaţii primite de la jandarmii montani Piatra - Fîntînele, DC 5A Piatra-Fîntînele-Ciosa, este blocat momentan din cauza zăpezii depuse pe carosabil în zona Cabanei Sportivilor, la 1,5 km de DN 17, satul Ciosa fiind izolat. Ca urmare a celor constatate în teren, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița –Năsăud a luat legătura cu autorităţile publice locale, în vederea remedierii acestei situaţii, prin alocarea unui utilaj care să deszăpezească drumul. De asemenea, DC 5C Piatra – Fântânele - Dornişoara este blocat la aproximativ 2 km de DN17 şi în această zonă au fost direcționate, încă de ieri, echipaje de deszăpezire.

În acest moment, stratul de zăpada are, la 1.100 m altitudine, aproximativ 25-30 cm, dar ajunge şi la 1 – 1,5 m, acolo unde zăpada este viscolită.

Vasile Şut (primar comuna Tiha Bârgăului)

Contactat telefonic, primarul comunei Tiha Bârgului, UAT de care aparţine satul Ciosa ne-a spus că la această oră se intervine în forţă pe ultimii sute de metri pentru degajarea drumului de mormanele uriaşe de zăpadă formate de viscol: “ A nins şi a viscolit întreaga noapte, aşa că a fost mult de lucru, doar că vreme nu ne ajută deloc, mai ales că viscolul se întoarce. Nu suntem în situaţia unei localităţi izolate, doar că se circulă foarte greu iar dacă o faci, trebuie să conduci precaut şi să ai la maşină toate dotările pentru iarnă”, ne-a spus primarul Şut.

Pentru eventualele situații de urgență care pot apărea în zonele respective, în special cele medicale, accesul echipajelor de intervenție (ambulanțe SMURD, respectiv SAJ Bistrița - Năsăud) va fi asigurat cu sprijinul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Tiha Bîrgăului, care va pune la dispoziție mijloacele necesare. În următoarele ore, jandarmii montani vor patrula în aria de competență pentru a putea oferi sprijin celor aflaţi în dificultate, iar Dispeceratul Integrat I.S.U. – S.A.J. Bistrița Năsăud monitorizează, în continuare,  zonele cu risc crescut de apariție a unor situații de urgență generate de căderi masive de zăpadă și va direcționa efectivele necesare sprijinirii populației.

Jandarmii montani recomandă turiștilor să se asigure că au un echipament adecvat și sa nu se aventureze în zone pe care nu le cunosc sau pe trasee care sunt închise, să se informeze din timp asupra stării vremii, a itinerariului și a condițiilor climatice locale.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5