Alarmă la Neţeni! Elicopter, pompieri, poliţişti şi autorităţi locale caută un posibil aparat de zbor căzut

"În urma unei informări primite de la autoritatea competentă, Dispeceratul Integrat ISU SAJ Bistrița - Năsăud a fost informat despre declașarea unui dispozitiv ELT necunoscut - posibil aparat de zbor prăbușit în zona de pădure a localității Herina. La coordonatele indicate au fost direcționate mai multe echipaje de pompieri din cadrul ISU Bistrita - Nasaud: un echipaj cu autospecial[ de stingere, un echipaj cu autospecială de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD, un echipaj de pompieri cu șenilată, o autospecială de prima intervenție și comandă 4x 4 (personal doi ofițeri și 17 subofiteri și soldați profesionisti) și Salvamont Bistrița - Năsăud.  De asemenea, a fost prealertat elicopterul SMURD de la Baza Aeromedicala  Târgu Mureș pentru efectuarea unei recunoașteri aeriene, la nevoie.
În urma recunoașterii din zona indicată, precum și după realizarea unor recunoașteri suplimentare, în perimetrul lărgit, evenimentul aviatic nu se confirmă", a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. 
***
Update: Se pare că un pilot a apăsat, din greșeală, butonul de panică. Operaţiunea de căutare s-a încheiat.
***
Alarmă la Neţeni! Un elicopter, pompieri, poliţişti şi autorităţi locale caută un posibil aparat de zbor căzut. Un cititor ne-a semnalat prezența în zonă a echipajelor de intervenție. Contactat telefonic, primarul comunei Mărișelu, Horea Petruț, ne-a declarat că mai multe echipaje de la ISU, silvicultori, elicopter au intervenit în zonă, pentru a căuta un aparat de zbor care ar fi căzut aici. Deocamdată, nu a fost găsit nimic. Primarul din Mărișelu ne-a spus că a vorbit și cu un băiat care se afla cu animalelel la păscut, care nu a auzit vreo bubuitură. Căutări se fac și în partea dinspre comuna Galații Bistriței. 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5