Ai un dormitor spațios? Iată cum îl transformi într-o cameră primitoare și confortabilă

Când vine vorba de amenajarea dormitorului, găsești numeroase sfaturi care vorbesc despre gestionarea încăperilor de dimensiuni reduse, pentru a crea impresia de spațiu mai mare. Ce se întâmplă, însă, când ai un dormitor spațios, pe care nu știi cum să-l amenajezi corect? 

 

Află care sunt ideile de care poți ține cont când vrei să transformi dormitorul într-o cameră confortabilă și primitoare:

 

Alege o tăblie de pat de dimensiuni generoase

Un dormitor de dimensiuni mari poate fi pus în evidență de o tăblie de pat masivă, care are un rol bine definit. O tăblie de pat nu doar că protejează pernele de uzură și îți oferă un plus de confort atunci când citești sau când te uiți la televizor, ci are și un rol estetic bine definit. 

 

Alege o tăblie din lemn, dacă îți dorești accente rustice sau scandinave în dormitor, una din fier forjat pentru o ambianță shabby chic, sau una matlasată, perfectă în ambianțele clasice. 

 

Folosește culori închise pentru pereți

Spre deosebire de dormitoarele mici, unde nu este recomandat să folosești culori închise pentru pereți, pentru că micșorează spațiul, într-un dormitor de dimensiuni mari ai libertatea să te joci cu nuanțele întunecate preferate. 

 

Astfel, pentru o atmosferă intimă și odihnitoare, poți colora pereții dormitorului în nuanțe de albastru închis sau verde. Alege, în schimb, lenjerii de pat în nuanțe deschise ca să păstrezi echilibrul vizual și draperii transparente în nuanțe calde, care să permită intrarea luminii naturale.

 

Optează pentru tapet colorat

Dacă ai un dormitor mare, care pare ușor impersonal, creează un perete accent folosind tapet colorat. Alege unul cu flori sau frunze și lipește-l pe peretele din dreptul patului. Încăperea va căpăta, astfel, o notă personală, iar tu te vei simți în largul tău.

 

Nu uita de tablouri!

Dintr-un dormitor mare nu trebuie să lipsească tablourile sau decorațiunile de perete. Așază-le pe peretele principal (cel din dreptul patului), și oriunde crezi că ar putea aduce un plus de farmec ambianței. Evită-le, totuși, pe cele cu o cromatică prea puternică, pentru că ar putea crea tensiune vizuală. 

 

Așază patul în mijlocul camerei

Patul reprezintă obiectul principal de mobilier din dormitor, de aceea trebuie să fie în lumina reflectoarelor. O poziție corectă a patului te poate ajuta să îmbunătățești starea de relaxare și confort și să beneficiezi de o structură echilibrată a camerei. 

 

Crezi sau nu, patul se poate așeza și în mijlocul camerei! Această opțiune poate fi luată în considerare doar în momentul în care ai un dormitor spațios, în timp ce restul obiectelor pot fi așezate în funcție de amplasarea patului.

 

Alege covoare mari și groase

Într-un dormitor mare, patul trebuie să fie așezat pe un covor de dimensiuni generoase, cu cel puțin 40 de centimetri mai lat.

 

De asemenea, poți amplasa covoare lungi, dreptunghiulare, de-o parte și de alta a patului. În acest fel vei obține o senzație de confort și căldură încă din momentul în care te trezești dimineața și te dai jos din pat. Dacă ai o mobilă de dormitor închisă la culoare, optează pentru un covor în culori vii sau cu un model oriental.

 

Cumpără taburete, scaune sau fotolii din puf

Să știi că poți adăuga taburete, fotolii din puf sau perne de podea și în dormitor, nu numai în living. De fapt, un dormitor mare și steril poate fi făcut confortabil foarte repede dacă așezi astfel de mici obiecte de mobilier în dreptul ferestrei sau dacă amplasezi o banchetă la capătul patului. 

 

Acestea îți vor fi utile pentru micile momente de relaxare și odihnă, pentru a-ți așeza hainele pentru a doua zi sau atunci când vrei să citești ori să te uiți la televizor. Găsești mobilă dormitor de calitate aici - oferta este bogată, iar tu poți găsi ușor taburetele potrivite stilului de amenajare din dormitor. 


 

Acestea sunt doar câteva dintre ideile din care te poți inspira ca să-ți amenajezi un dormitor spațios într-un loc confortabil și primitor. Dă frâu liber imaginației și vei obține o cameră de vis!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5