Ai în plan să lansezi un website? Află pașii esențiali pentru a-ți urma scopul

Vrei să îți deschizi propria afacere pe online? Ai nevoie de un site bun, care să funcționeze ca un ceas elvețian? Dar nu știi care sunt pașii pe care trebuie să îi realizezi? Am stat de vorbă cu specialiștii companiei MEGAHOST, lideri pe piața națională a serviciilor de găzduire web și iată care sunt fazele pe care trebuie să le îndeplinești.

1.    Începe cu segmentul analitic

               Această etapă este piatra de temelie pe care o pui la baza site-ului tău, deoarece de aici începi să răspunzi la următoarele întrebări vitale:

  • Cine este publicul țintă a site-ului? Practic, urmează a fi schițat portretul consumatorului ideal care va accesa site-ul și va reveni constant.
  • Ce valoare informativă sau practică are acest site?
  • Pe ce canale va fi realizată promovarea sa? Acest lucru ține nemijlocit și de profilul utilizatorului. Dacă e vorba despre tine, atunci secvențial ne îndreptăm atenția spre Youtube, Instagram sau, de ce nu, Tik Tok.

            Etapa analitică este baza formării ulterioare a strategiei de creare a site-ului, dar mai ales a schițării așa numitului caiet de sarcini pentru specialiștii IT.

2.    Creează strategia site-ului

               La această fază avem de-a face cu mixul de marketing, cu trasarea nemijlocită a metodelor de promovare, respectiv, în acest punct, de comun cu echipa de marketing a companiei, trebuie să stabiliți:

  • Indicii cantitativi pentru vânzări, dacă e un e-commerce;
  • Metodele de captare a clienților în prima fază a lansării site-ului;
  • Prezentarea oportună a produsului și/sau companiei pe site;
  • Metodele de colectare a lead-urilor.

            De această etapă depinde nemijlocita funcționare ulterioară a tuturor proceselor pe site.

3.    Realizarea caietului de sarcini și îndeplinirea mecanismelor tehnice

            Este cea mai mare etapă de creare a unui site și cea mai importantă, fiind momentul când acesta începe să devină deja vizibil. Includem aici crearea caietului de sarcini, care trebuie să fie:

  • Cât mai exact, oferind detalii complete cu privire la așteptările tale pe marginea produsului propriu-zis;
  • Cât mai detaliat, acesta trebuie să conțină tot: de la informațiile din brand book (dacă există unul) și până la alegerea fontului de pe site;
  • Cât mai clar, adică previzibil pentru specialistul IT.

            Ulterior se formează o machetă de design a viitorului site, care se va aproba de comun acord, iar deja după integrarea aceasta merge faza de programare sau popular vorbind de umplere a site-ului cu codul funcțional.

            Cu fiecare nouă etapă de creare, specialistul IT va testa și verifica funcționalitatea site-ului, acordând o atenție maximă unor detalii relevante, precum este: web hostingul, alegerea unor servere dedicate care ar garanta operativitatea, dar și siguranța funcționării unui site, user experience-ul clientului și eliminarea oricăror breșe care ar putea să pună în pericol integritatea datelor cu caracter personal de pe site.

            Pentru ca site-ul tău să funcționeze calitativ, iar tu să fii liniștit, alege compania MEGAHOST, care îți poate pune la dispoziție servere VPS, web hosting sigur și prețuri avantajoase.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5