After-school la Telciu prin GAL Ţara Năsăudului

Pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, administraţia comunei Telciu se zbate să le ofere acestora condiţii de învăţământ la standarde europene. În acest sens, aşa cum ne mărturiseşte primarul Sever Mureşan, administraţia locală vrea să le uşureze munca părinţilor cu copii de vârstă preşcolară şi şcolară prin realizarea unui centru social de tip after-school. Această investiţie este susţinută din fonduri europene nerambursabile în cadrul unui proiect derulat prin GAL „Ţara Năsăudului”. Proiectul se ridică la suma de 120.000 euro, sumă cu care se reabilitează, modernizează şi dotează cu tot ce este necesar clădirea care a adăpostit pe timpuri atelierele şcolii, aflată în curtea Liceului Tehnologic.
Vor fi amenajate şapte săli de curs plus toate dependinţele necesare până în toamnă pentru ca în septembrie, o dată cu începerea noului an şcolar, să fie dată în folosinţă.
Prin GAL „Ţara Năsăudului” a fost obţinută finanţarea pentru cinci proiecte: construirea unei grădiniţe în Dumitra (în curs de execuţie), reabilitare imobil pentru activitate after-school în Rebrişoara (finalizată), reabilitare imobil şi înfiinţare after-school în Salva, precum şi reabilitare imobil şi înfiinţare after-school în Feldru (proiecte în execuţie), cărora li se adaugă acum cel din Telciu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5