Afla la ce se foloseste o hartie colorata in format A4 sau A3

Daca te intrebi ce caracteristici trebuie sa indeplineasca un top de hartie colorata pentru a fii bun pentru proiectele pe care le urmezi iti prezentam in randurile ce urmeaza cateva aspecte de care trebuie sa tii cont, dar mai ales in ce fel de aplicatii le poti utiliza pentru a atrage cel mai bine atentia daca este vorba de prezentarile la birou sau mai mult in momentul in care decizi la gradinita sa captezi concentrarea celor mici cu tipuri de jocuri utilizand-o.

Varietatea de culori ce se poate gasi in magazinele de papetarie este una destul de mare pentru toate necesitatile dumneavoastra, aceasta este printata in masa, iar culoarea se regaseste atat pe ambele parti cat si in interiorul acesteia, cele de calitate mai slaba la interior sunt de culoare alba, iar cel mai bine iti poti da seama de asta daca te uiti pe partea laterala unde vei observa cel mai bine acest detaliu.

Precum si cea normala, alba, un top de hartie colorata a4 sau a3 este fabricata din fibre de celuloza, iar pentru legatura se foloseste un liant special ce da textura acesteia, toate acestea pot fii reciclata cu usurinta si este recomandat acest procedeu, indiferent de culoarea ei, chiar daca este normala sau asortata poti salva mediu inconjurator dupa ce ai finalizat lucrul manual sau printurile pe care le-ai avut.

In era tehnologiei exista o varietate mare de optiuni ce permit imprimarea materialelor de marketing, chiar daca aveti o afacere mica sau pur si simplu pentru creatiile hand made, puteti tiparii o brosura cu ajutorul hartiei sau un raport pe culori pentru a atrage atentia asupra anumitor informatii, ba mai mult se pot redacta si programele de prezentare in cadrul anumitor evenimente daca sunt expuse pe hartie colorata.

Puteti economisi foarte usor si cartusul cu cerneala colorata, in loc sa folositi o cantitate mare pentru a scoate un text in mai multe culori puteti opta pentru o varietate mare de foi asoratate pe care sa folositi o singura culoare pentru ceea ce doriti sa expuneti. Singurul dezavantaj este ca nu se poate utiliza pentru documente oficiale precum contractele, dar de exemplu pentru facturi este un suport destul de popular.

Atunci cand oamenii trebuie sa parcurga in fiecare zii sute de foi albe pentru a identifica informatii este usor sa treaca peste pasaje importante, iar acesta este un aspect de care trebuie tinut cont, mai ales in cadrul companiilor unde orice neatentie poate insemna pierderi, asa ca puteti scoate in evidenta lucrurile semnificative daca le treceti in prezentarile dvs pe hartia colorata, care sa lase o impresie profesionala. Se poate opta si pentru variante intense de nuante sau cele pale, exista si diferente de pret intre acestea, de multe ori influentate de intensitatea pigmentilor de culoare.

Cautati hartii ce au nuante pastel precum galben, roz, albastru sau portocaliu pentru informare, acestea atrag atentia, dar nu deranjeaza foarte tare cititorul prin intensitate, luati in considerare si tipuri fara acizi pentru a fii prietenoasa cu mediul inconjurator, aceasta se poate recicla si este sustenabila.

Daca aveti diverse proiecte ce necesita folosirea de hartie colorata este disponibile si in formate mai mari pe langa A4 este si cea A3 sau de ce nu topuri de carton color cu dimensiuni ce nu sunt atat de uzuale precum 50x50 sau 70 x 100 cm. Acestea din urma se folosesc adesea chiar si pentru confectionarea cutiilor personalizate pentru produse, procedeu ce se realizeaza cu putina experienta prin tehnici de biguire.

Majoritatea cartoanelor au un gramaj de 160 grame si sunt cunoscute si cautate in general dupa termenul de hartie cartonata colorata, deoarece este mai groasa decat cea normala ce are 80 gr/mp foaia fiind dubla, dar compatibila cu majoritatea imprimantelor cu jet de cerneala, chiar si copiatoarele se pot utiliza pentru a putea printa pe acestea, absorbtia tusului se face foarte rapid, iar ca si proprietate principala, aceasta nu este lucioasa, tocmai pentru o imprimare ferma, cu uscare rapida si de lunga durata.

Exista si posibilitatea achizitionarii de hartii sau cartoane speciale, ce au diverse functionabilitati, de exemplu carton colorat cu fata tip oglinda ce se poate folosi in diverse modalitati, decupat pentru crearea de forme sau obiecte, acesta este diferit fata de cele ce se pot printa si nu se recomanda sa se utilizeze in astfel de situatii, deoarece cerneala va curge.

Modurile de ambare pentru un top de hartie colorata poate sa difere in functie de tipul acesteia, in general se gasesc cate 500 coli, iar pentru cea cartonata 250 coli, deasemenea exista mai multe modele de hartie asortata ce se comercializeaza incepand de la 50 coli, in functie de numarul de nuante ce se regasesc in acestea.

Este indicat sa optezi pentru cele potrivite nevoilor tale, astfel si pretul este adaptabil acestora, topurile ce contin un numar redus de coli au un pret mult mai mic si incep de la aproximativ 7,5 lei si pot ajunge pana la 40 lei, iar in cazul cartonului  in functie de specificatii un top A4 poate ajunge pana la 65 lei.


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5