Află cum poți aduce stilul mediteraneean în sufrageria ta, în 5 pași

Stilul mediteranean este unul dintre cele mai iubite stiluri de design, datorită aerului său proaspăt, radios, simplu,  inspirat din culorile Mării Mediteraneene dar și al elementelor naturale. 

Stilul mediteranean vorbește despre foarte multă simplitate dar și naturalețe, și te îndeamnă să trăiești într-un mod relaxat, într-un ritm mai puțin alert și să rămâi mereu, conectat cu natura. 

Transformă-ți sufrageria într-o oază de relaxare, care te duce cu gândul la mare, doar ținând cont de aceste trucuri. 

 

Alege paleta de culori alb - albastru - bej - galben

Așa cum culorile preponderente de la Marea Mediteraneană sunt: albastrul mării dar și al cerului, albul spumei mării, bejul nisipului și al stâncilor dar și galbenul strălucitor al soarelui, atunci când vorbim despre paleta de culori caracteristică acestui stil, ea include toate aceste culori. 

Fie că alegi pereți albi sau mobilă albă, cu decorațiuni albastre, sau chiar o canapea albă, cu motive albastre, toate acestea îți vor transforma sufrageria instant într-una mediteraneeană. 

Alege inclusiv, pentru scaunele de la masa din sufragerie, în special dacă nu sunt în aceste nuanțe, huse de scaune de pe  Casa Moise. Aici vei găsi atât huse în nuanțe naturale de bej, cât și cu motive florale albastre sau galbene dar și simple.

Acestea vor aduce o pată de culoare superbă, în special dacă alegi mobila, pereții și canapeaua albă. 

 

Adaugă textură

Atunci când în sufrageria ta predomină albul, este esențial să adaugi puțin profunzime dar și textură. Poți face acest lucru cu ajutorul unui covor țesut, în care să predomine culorile tari precum albastru sau chiar un bejul închis. 

Te poți orienta aici și pentru acele elemente din iută.

Alege pentru canapea perne de culoarea citricelor pentru a adăuga și mai multă culoare sufrageriei și a-i oferi acel aer fresh. 

 

Nu uita de accesorii

Accesorii fac o mare diferență atunci când vorbim de stilul mediteraneean. Deci, alege vaze de sticlă sau porțelan, în tonuri de alb și albastru, pe care să le așezi atât pe podea cât și pe masă sau mobilă. 

Include accesoriile naturale, precum coșurile de iută, macrame-urile albe sau bej, și adaugă chiar și diferite textile de culoarea mării - un albastru bogat sau chiar verde, maro sau galben. 

 

Lasă lemnul la vedere

Ideal ar fi ca anumite elemente ale camerei tale să fie din lemn natural. 

Fie că vorbim despre grinzile din tavan, fie de anumite părți ale pereților, masă, candelabre , tablouri sau orice alte corpuri de mobilier, stilul mediteranean aduce cu sine, așa cum am spus, foarte multă naturalețe. 

 

Adu cât mai multă natură în sufragerie

Așa cum peisajele de la Marea Mediteraneană sunt pline de vegetație, același lucru trebuie să îl implementezi și tu, în sufrageria ta. 

Alege cât mai multe flori naturale, în special plante mari verzi, precum palmieri, spre exemplu, care nu doar că vor înveseli și mai mult atmosfera dar vor schimba cu totul aer din sufrageria ta. 

În plus verdele smarald al florilor, se combină perfect cu alb, nuanțele de bej sau pământiu dar și cu galben și albastru. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5