Adoptă un spital, în bătălia cu Covid-19! Bistriţa, pe listă ! Dorel Vișan sprijină campania Asociației Tinda

Asociația Tinda a demarat campania de strângere de fonduri „Adoptă un spital, în bătălia cu Covid-19!", pentru achiziționarea echipamentelor medicale de protecție, a aparaturii și a medicamentelor, de importanță majoră, pentru personalul medical și pentru pacienții afectați de Covid-19. Astfel, în fiecare săptămână, se va organiza o strângere de fonduri pentru spitalele care au nevoie urgentă de medicamente și echipamente.
Primul spital susținut este Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello" din Cluj-Napoca, ținând cont de faptul că, și acest spital, după Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, preia bolnavi de Covid-19, unii dintre ei în stare gravă. Echipamentele de protecție, măști, mănuși, combinezoane, etc, ajung doar pentru două săptămâni. Zilnic, pentru protecția personalului medical a acestui spital sunt necesare 200 de echipamente. Pe parcursul unei săptămâni, vă invităm, dacă doriți și puteți, în spirit de solidaritate și generozitate, să faceți o donație, cu ce sumă considerați Dvs., pentru Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj. Toți banii care se vor strânge în perioada 6 – 12 aprilie 2020, vor fi direcționați către acest spital, pentru procurarea celor necesare. Să nu uităm că este nevoie, zilnic, de 200 de echipamente de protecție, pe lângă toate celelalte! Costurile sunt mari, iar resursele financiare sunt limitate! Dar, înainte de toate, viața e cea care contează! Să o apărăm cu toate puterile, să fim alături de medici și de tot personalul medical, de toți cei care sunt acum la datorie, cu credință, răbdare și dăruire!

Conturile Asociației Tinda sunt:
În LEI: Cod IBAN: RO75BTRLRONCRT0467412401
În EURO: Cod IBAN: RO25BTRLEURCRT0467412401
Asociația Tinda, Str. Republicii nr. 15A, Cluj-Napoca, jud. Cluj
Telefon: 0744647544, email: [email protected]

Asociația Tinda s-a născut din inițiativa a trei oameni dedicați culturii, tradiției și istoriei românești și preocupați, în egală măsură, de cauzele medicale și umanitare. Fondatorii asociației, dr. Sorina Răduțiu, medic primar cardiolog și doi jurnaliști, cunoscuți oameni de radio, Simona Vlasa și Grigore Sâmboan ( de loc din judeţul Bistriţa-năsăud, de la Agrieş), au pornit de la dorința de a salva de la degradare și demolare casele bătrânești de odinioară, cele care au mai rămas prin satele românesti, și de a le înscrie în patrimoniul cultural național. Revitalizarea acestor case, reprezintă, de fapt, revitalizarea satului românesc ancestral, așa cum a supraviețuit acesta de-a lungul vremii, cu identitatea sa nealterată, înfruntând vitregiile istoriei. În același timp, Asociația Tinda militează pentru valorile fundamentale ale vieții, pentru apărarea și păstrarea sănătății, pentru educație și cultură și pentru păstrarea unui mediu curat, nepoluat, prielnic dezvoltării agriculturii ecologice și a meșteșugurilor tradiționale. Toate acestea trebuie împărtășite tinerei generații, tuturor celor care vor veni după noi, pentru a-și cunoaște și prețui trecutul și rădăcinile. Maestrul Dorel Vișan sprijină campania „Adoptă un spital, în bătălia cu Covid-19!”, derulată Asociația Tinda. „Nu este pentru prima dată când lumea se dezechilibrează. Omul, care s-a învârtoșat foarte mult de pământ, cum spune Sfântul Apostol Pavel, ajunge să se animalizeze, din cauza poftelor și din cauza fricii. Și atunci, Dumnezeu încearcă să echilibreze lumea; se cunosc spirite mari care au fost trimise să echilibreze lumea, până la Iisus. Dar, omul învață numai pentru o vreme scurtă și atunci, cei care învață și care rămân cu învățătură, încercă să-i tragă și pe ceilalți, după ei. Cred că ceea ce faceți dumneavoastră se încadrează exact în această credință a mea, de a reface unitatea oamenilor, de a reface omenia, de a folosi mijloacele iubirii: iertarea, înțelegerea, frăția, ajutorul, mângâierea. Eu vă felicit pentru ceea ce faceți și cred că veți avea și rezultate, pentru că sunt destui oameni care înțeleg acest lucru și n-o să faceți decât să-i ajutați pe ceilalți, să-i scoateți din suferință, să-i înțelegeți și veți fi răsplătiți pentru această oboseală pe care o faceți. Cu toată dragostea sunt lângă voi și dacă pot să fiu folositor cu ceva, oricând!” declară actorul.
Pe lista campaniei se află şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa ( Secţia Boli Infecţioase), pentru care se vor aduna fonduri în Sâptămna Luminată ( 20-26 aprilie). Vă vom ţine la curent cu săptămâna dedicată spitalului nostru.

Comentarii

10/04/20 16:15
Gavrilă N. Moldovan

Maestrul Dorel Vișan are are o afinitate față de noi. Unul din cei doi băieți ai actorului este căsătorit cu o doctoriță din Rebrișoara, respectiv fiica mecanicului de locomotivă Mureșan Ioan, rubedenie cu familia EXMITIANI. Ce mică-i lumea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5