Adolescentul din Leşu, salvat de la înec la ştrandul Codrişor, este conştient şi stabil hemodinamic şi respirator!

Minorul în vârstă de 16 ani din localitatea Leșu, adus ieri după-amiază (1 iulie) la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, după ce a fost salvat de la înec dintr-un bazin cu apă de pe raza municipiului Bistrița, este conștient, echilibrat, stabil hemodinamic și respirator, informează Camelia Strungari, purtător de cuvânt al SJU Bistriţa. 

În cursul acestei dimineți a fost transferat de la Secția Anestezie-Terapie Intensivă la Secția Pediatrie pentru supraveghere și tratament de specialitate. I se administrează oxigen având în vedere hipoxia pe care a suferit-o și, momentan, starea sa de sănătate nu ridică probleme.

Tânărul în vârstă de 16 ani a fost scos inconștient din bazin de către salvamarul ștrandului. Un pompier militar de la Detașamentul Bistrița aflat acolo in timpul liber a început manevrele de resuscitare și din fericire, după șase serii și două ventilații, organismul tânărului a răspuns protocolului de resuscitare. A fost pus in poziție de siguranță până la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD. Echipajul medical l-a stabilizat și transportat la spital pentru investigații medicale suplimentare.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5