România 100-Beclean 100

Administraţie pentru comunitate, la Beclean, cu proiecte euroepene majore. Va fi lansat filmul documentar „La răscruce de ape şi drumuri- Beclean pe Someş”

 Primăria orașului Beclean organizează evenimentul „Administrație pentru comunitate”, inclus în cadrul manifestărilor dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri de la 1918. Evenimentul va avea loc la sediul Primăriei Beclean, joi,  11 octombrie 2018, cu începere de la ora 17.00, anunţă primarul Nicolae Moldovan.

Este un arc peste timp, asta pentru că în luna octombrie 1918, au avut loc și la Beclean primele acțiuni organizatorice ale românilor în vederea pregătirii Marii Uniri, concretizate în luna noiembrie a aceluiași an prin constituirea Consiliului Național Român local, care apoi va desemna doi beclenari, dr. Octavian Pavelea și Vasile Chendreanu să reprezinte localitatea la Marea Adunare de la Alba  Iulia care a votat Unirea Transilvaniei cu România.

Primii la cuvânt, l, la momentul festiv, vor fi invitaţii de la Universitatea din Cracovia (Polonia), care vor prezenta un proiect de amenajare peisagistică în parcul balnear Băile Figa. Din delegaţia universitară poloneză fac parte prof. dr. hab Jacek Pijanowski – prodecan al Facultăţii de Dezvoltare a Ingineriei Mediului şi Geologiei, prof. dr. hab. Malgorzata Frazik-Adamczyk – promotorul lucrărilor care vizează amenajarea de la Băile Figa, Paulina Olcon şi Slawomir Cinkosz – cei doi masteranzi care au realizat o lucrare de masterat pe tema Băilor Figa. De asemenea, preşedintele Asociaţiei Polono-Române din Cracovia, Ignat Timar, Janusz Ambrorzy, din Consiliul de Conducere GAL Turistyczna Podkowa şi Marek Lenczowsky din Myslenice vor fi prezenţi la evenimentul de la Beclean.

         În cadrul manifestării, vor fi marcaţi cei 10 ani de la începerea amenajării Băilor Figa, sub sloganul „Becleanul – oraş turistic – un deceniu de succes”, dar şi cele 10 proiecte promovate pentru Băile Figa. Primarul Nicolae Moldovan va puncta şi cele 10 proiecte cu finanţare europeană ale administraţiei beclenare, care se alătură altor zece proiecte locale pentru comunitate.

         Evenimentul se constituie într-un bun prilej pentru premiera filmului documentar „La răscruce de ape şi drumuri- Beclean pe Someş” , tocmai pentru a marca 100 de ani pentru România, 100 de ani Beclean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5