Administraţie, la firul ierbii. Secretarul de stat Monica Săsărman s-a întâlnit cu primarii de pe Valea Şieului

         Secretarul de stat Monica Săsărman de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei s-a întâlnit, la Primăria Şieu, cu primarii de pe Valea Şieului. Alături de oficialul guvernamental a fost consilierul judeţean social-democrat Maria Ulecan şi primarii Ionuţ Cifor (Şieu), Mihai Gheorghe Ivan (Şieuţ) şi Ioan Cira (Monor).
         „Mi-am dorit o abordare punctală, la firul ierbii, a problemelor cu care se confruntă administraţiile publice locale în implementarea proiectelor de investiţii, în special a celor cu finanţare guvernamentală, dar au fost discuţii şi pe tema proiectelor cu finanţare europeană. De asemenea, am identificat împreună cu domnii primari necesităţile de dezvoltare ale comunităţilor ca premisă a unor programe viitoare de finanţare. Vorbim despre o dezvoltare integrată a văii Șieului, în contextul investițiilor derulate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, condus de președintele Emil Radu Moldovan, în infrastructura rutieră, dar și în infrastructura de apă și apă uzată, care sunt semnificative ”, ne-a precizat secretarul de stat Monica Săsărman.
         Pe agenda discuţiilor au figurat proiectele pe care cele trei comune le derulează prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, prin Compania Naţională de Investiţii, dar şi prin fondurile europene destinate dezvoltării rurale.
         La orizont se întrevede ideea unui proiect care să pună în valoare această zonă din punct de vedere turistic – Castelul Teleki (Posmuş – Şieu), Vulcanii noroioşi (Monor) şi Burgusul roman de la Lunca (Coasta Rotundului din Şieuţ).
 
 
 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5