Administraţia din Tiha Bârgăului va distribui peste 6000 de măşti de protecţie locuitorilor din comună!

Primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Şut, a anunţat că vor fi distribuite măşti de protecţie tuturor locuitorilor comunei, în contextul în care purtarea acestora va deveni obligatorie după data de 15 mai.

„În prima etapă, am cumpărat câteva măşti pentru personalul din primărie. (…) În momentul de faţă, avem mai multe oferte şi preţul tot scade. În Tiha Bârgăului sunt peste 6000 de persoane. Întâi trebuie să îi oferi ceva omului şi apoi să vii cu o restricţie. Marea majoritate se descurcă şi îşi poate cumpăra, dar sunt persoane în vârstă, singure, care nu ies din casă”, a declarat primarul Vasile Şut.

Potrivit acestuia, printre măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus se numără şi dezinfectarea străzilor sau a altor spaţi, ân contextul în care Tiha Bârgăuluio are o reţea de circa 200 kilometri de drumuri comunale, 30 km de drum naţional care tranzitează comuna plus 5 km de drum judeţean.

Mai mult, chiar de la începutul stării de urgenţă, autorităţile locale de pe Valea Bârgăului au încercat să identifice persoanele vârstnice, fără aparţinători. „Le-am făcut cumpărături. Mulţumesc angajaţilor din Primărie, voluntarilor,  Consiliului Local. Înainte de Paşti am dat o tură de pachete, săptămâna trecută am făcut altă tură, la alte persoane şi îmi doresc să continuăm şi în săptămânile viitoare”, a mai precizat acesta.

La nivelul comunei Tiha Bârgăului a fost identificată, din fericire, doar o persoană infectată cu CoVid-19, o femeie în vârstă de 76 ani. Aceasta urma să fie externată, iar familia să iasă din izolarea de 14 zile, în această perioadă.   

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5