Adina Arjoca se dezice de PDL şi va vota alături de grupul USL în Consiliul Judeţean

Consilierul judeţean Adina Arjoca (ales pe listele PDL) a declarat astăzi că va susţine în Consiliul Judeţean grupul consilierilor Opoziţiei.  Anunţul a fost făcut, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PNL, partid din care a plecat, în toamna lui 2007, cu „aripa lui Sabin Ilieşi” şi a mentorului Theodor Stolojan.

          „Am hotărât să mă dezic de grupul care susţine Partidul Democrat Liberal, am hotărât să nu mai susţin acest partid, am hotărât să mă alătur echipei Partidului Naţional Liberal, cu atât mai mult cu cât poziţia noului coleg consilier Dan Costin a fost una constructivă. Cred că la un moment dat vom reuşi să punem împreună în aplicare ceea ce el a formulat în ultima şedinţă a CJ”, a precizat Adina Arjoca.

          Consilierul judeţean a menţionat că nu se consideră „una dintre persoanele grele ale Partidului Democrat Liberal”, explicând parte dintre motivele care au determinat-o să ia o astfel de decizie. În primul rând, şi-ar fi dorit să pună în aplicare un proiect la care a lucrat şapte ani de zile, însă preşedintele Liviu Rusu nu şi-a găsit nici măcar 15 minute pentru a o asculta. Acum o săptămână, a stat pe la uşile preşedintelui câteva ore, şi tot nu a fost primită. Repartizarea discreţionară a bugetului, alocarea unei sume imense pentru reabilitarea Castelului Posmuş şi promovarea altor proiecte sunt alte argumente care au făcut-o pe Adina Arjoca să se delimiteze (n.n. – printre verbele preferate ale lui Ioan Oltean) de acest model administraţie aplicat de Liviu Rusu. Scandalul de corupţie cu vinovaţii şi nevinovaţii lui a fost, în opina ei, „doar cireaşa de pe tort”. 

          Adina Arjoca este convinsă va fi exclusă din PDL, dar „va rămâne în continuare consilier judeţean” pentru că doar aşa poate fi în slujba cetăţeanului din Bistriţa-Năsăud. „Este foarte normal să merg până la final, în această formulă, şi după aceea îmi vor reconsidera poziţia”, a mai spus consilierul judeţean. (n.n. – mai ales că există precedentul Luca Peter, care, deşi exclus de PNL, prin atacarea în instanţă, va termina liniştit mandatul).

„Nimănui nu îi este uşor să-şi schimbe vizibil opţiunile. De cele mai multe pori avem păreri personale, dar ne este teamă să ni le exprimăm, ţinând cont de multe împrejurări, persoane, situaţii care ne-ar putea îngrădi la un moment dat existenţa. Decizia pe care am luat-o este una pe care aş fi dorit să o iau cu mult timp în urmă, trecând prin foarte multe momente grele, ca şi cetăţean, ca om normal, nu neapărat ca om care participă în politică”, şi-a explicat demersul Adina Arjoca.

           

Ioan Ţintean: Majoritatea în Consiliul Judeţean se schimbă în favoarea Opoziţiei

Liderul liberalilor bistriţeni, deputatul Ioan Ţintean, a ţinut să precizeze din capul locului că, începând cu 3 aprilie, majoritatea în Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud se schimbă în favoarea Opoziţiei. „De astăzi, scorul va fi de 16 la 15, doamna consilier judeţean revine alături de grupul liberal şi va vota alături de grupul liberal şi implicit de USL. Este un consilier judeţean interesat mai mult de promovarea proiectelor decât de politică”, a adăugat deputatul PNL. Şi vicepreşedintele PNL BN, Dorin Popescu, a ţinut să precizeze că decizia Adinei Arjoca nu este legată de nicio sinecură, de nicio promisiune de posturi etc., pentru că Opoziţia nu poate oferi astfel de avantaje.

Altfel, Ioan Ţintean a menţionat că forul judeţean va trebui să se reunească pentru aprobarea sumelor aprobate de Guvern pentru unităţile administrativ-teritoriale,  moment în care se va face o repartizare corectă a banilor şi se va demonstra că „s-a spart sistemul clientelar, de gaşcă în Bistriţa-Năsăud”. Oricum, consilierii judeţeni ai PSD şi PNL vor solicita convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean, pe ordinea de zi fiind propuse ca proiecte constituirea acelei comisii de analiză şi control pentru perioada 2008-2011, invalidarea mandatului de vicepreşedinte a lui Mihai Bumbu (ca urmare a deciziei definitive a instanţie în favoarea PNL) şi rectificarea bugetară (în vederea retragerii sumelor de la Posmuş).

Comentarii

05/04/12 10:52
Un cititor

Chestia cu " barca ce se scufunda"... si " vaporul salvator care se intrevede la orizont"... in imediata apropiere... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5