ADI Deşeuri a solicitat acordul ministerului pentru a putea colecta deşeurile reciclabile, din faţa casei, în toate localităţile din judeţ

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud, cunoscută drept ADI Deşeuri, a solicitat de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, acordul pentru a putea implementa un sistem de colectare, din faţa casei, a deşeurilor reciclabile, în tot judeţul aşa cum se întâmplă în cadrul Campaniei „Curăţenia de toamnă” din municipiul Bistriţa. Acordul este necesar ţinând cont de faptul că în judeţ a fost implementat un sistem de management integrat al deşeurilor solide, care presupune folosirea acelor containere semiîngropate.

         „La Bistriţa, acest sistem de colectare, anunţat de Primăria Bistriţa, se aplică strict pentru această campanie a curăţeniei de toamnă. Într-adevăr, noi dorim să-l implementăm la nivelul judeţului. De aceea, în urmă cu trei săptămâni am transmis o adresă la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, la Autoritatea de Management pentru POS Mediu 2007-103, prin care să ni se spună dacă ceea ce ne dorim este compatibil cu sistemul care a fost finanţat din fonduri europene. Ne propunem să îmbunătăţim sistemul actual, să nu mai punem oamenii pe drumuri, mai ales în mediul rural, iar deşeurile colectate selectiv să fie luate de la poartă, o dată pe lună sau după un alt calendar, suplimentar faţă de programul stabilit pentru deşeurile menajere. Doar trebuie să primim acest acord”, ne-a declarat Pavel Plăian, directorul executiv al ADI  Deşeuri.

         Potrivit acestuia, s-au făcut paşi spre normalitate, prin creşterea deşeurilor colectate selectiv şi scăderea cantităţii de deşeuri menajere, însă primele date oficiale vor apărea după raportările lunare. „Cantităţile au crescut relativ, nu după cum ne dorim, însă trendul este ascendent. Ar fi o modificare destul de mare dacă am reuşi să colectăm şi deşeurile reciclabile direct din faţa casei”, ne-a precizat Plăian.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5