Activități filantropice în Parohia năsăudeană Telcișor

Credincioșii Parohiei Ortodoxe Telcișor,  în colaborare cu elevii Clasei Pregătitoare A, de la Liceul Tehnologic Telciu, coordonați de către domnișoara învățătoare Gil Valerica Ana și Vlașin Mihaela, organizează în perioada premergătoare marelui praznic al Nașterii Domnului, numeroase evenimente filantropice de strângere de fonduri, alimente neperisabile și jucării pentru copiii nevoiași din Centrul de Plasament Beclean,  persoanele vârstnice aflate în cadrul Centrului  pentru  Persoane  Vârstnice din localitatea Nușeni, Bistrița-Năsăud,  precum și pentru copiii internați la secția Pediatrie din cadrul Spitalului Orășenesc ”George Trifon” din Năsăud.

În urma campaniei filantropice, ”Dăruiește pentru un zâmbet”, lansată la începutul Postului Crăciunului, mulţi oameni generoși din Telcișor și Telciu, au oferit ajutorul lor.

În atelierele de creație desfășurate la școală, elevii clasei pregătitoare și cei din clasa a XII-a, au confecționat felicitări și alte obiecte specifice sărbătorilor de iarnă. Tinerii din parohia amintită au pregătit peste 160 de cadouri și pachete conținând dulciuri, fructe, alimente, produse de igienă și jucării.

Apoi, prin bunăvoința Consiliului Local Telciu, cu bucurie și emoție, copiii  împreună cu părintele Ovidiu Tofan  şi doamnele învățătoare Grill Valerica și Mureșan Mariana, în seara de 16 decembrie,  au  împărţit daruri  celor 70 de copii aflați la Centrul de Plasament  din Beclean și celor 80 de persoane vârstnice de la Nușeni.  Bucuria a fost desăvârşită printr-un program de colinde, oferit celor singuri și întristați, de talentații și micuții colindători.

”A fost o lecție de viață pe care am învățat-o de la cei mici: să trăim senin și să ne bucurăm unii de ceilalți ! O parte din noi va rămâne mereu acolo unde dăruim ceva din sufletul nostru. E important să-i învăţăm pe cei mici să dăruiască un zâmbet, respect, atenţie și iubire fără să aştepte nimic în schimb”, a declarat învățătoarea Valerica Gril. Iar părintele Tofan ne-a spus   ”Astăzi am încercat să aducem bucurie în sufletele celor care așteaptă Crăciunul fără cei dragi aproape. Dacă cei dragi nu le sunt aproape, sunt convins că Maica Domnului împreună cu Pruncul Iisus este alături de ei. Noi  ne bucurăm că le-am trecut pragul și ne bucurăm și de frumoasa colaborare cu Școala Gimnazială din Telcișor și cu Liceul Tehnologic din Telciu, mulțumind tuturor credincioșilor pentru implicare și ajutorul acordat.

 Întregul program filantropic al parohiei amintite, va continua pe tot parcursul Postului Naşterii Domnului, prin vizitarea unor familii din Telcişor, aflate în pragul sărăciei şi a copiilor internaţi la Spitalul Orășenesc George Trifon din Năsăud.

pr. Ovidiu Tofan


Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5