Acţiuni în trafic ale poliţiştilor pentru depistarea şoferilor vitezomani şi a celor care vorbesc la telefon

Comunicat de presă

Acțiuni pentru respectarea regimului legal de viteză și depistarea conducătorilor auto care folosesc telefonul la volan fără dispozitive de tip mâini libere

Astăzi, 3 februarie, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu polițiștii din cadrul polițiilor orășenești și secțiilor de Poliție Rurală au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, punând accent pe respectarea regimului legal de viteză, cât și pe depistarea conducătorilor auto care folosesc telefonul la volan fără dispozitive de tip mâini libere.

În anul 2022, la nivel județean a fost înregistrată o scădere a numărului total de accidente rutiere cu 3%, de la 565 la 548, iar conform analizelor efectuate, principala cauză generatoare de accidente rutiere grave în Bistrița-Năsăud rămâne încălcarea regimului legal de viteză.

Astfel, polițiștii din județ acționează cu echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea șoferilor care prin nerespectarea vitezei legale pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Poliţiștii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor mai ales în condiții de ceață și vizibilitate scăzută.

Totodată, polițiștii au acționat și pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul neatenției în conducere, iar utilizarea telefonului mobil în timpul condusului rămâne una dintre principalele cauze pentru care șoferii își pierd atenția în timp ce conduc.

Așadar, polițiștii au recomandat celor opriți în trafic să utilizeze telefonul mobil doar prin intermediul unui dispozitiv de tip ,,mâini libere”, sau conectat la mașină prin Bluetooth. Dacă este cazul, să oprească în locuri sigure pentru a răspunde la mesaje.

La acțiune au participant și reprezentanții Registrului Auto Român – Reprezentanţa Bistriţa-Năsăud.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5