Acţiuni educative în Săptămâna Verde la Şcoala Gimnazială "Grigore Silaşi” Beclean

La Şcoala Gimnazială ,,Grigore Silaşi” Beclean au avut loc numeroase activităţi organizate sub egida Săptămâna Verde. De la clasele pregătitoare la clasele a IV-a, elevii împreună cu doamnele învățătoare s-au împrietenit cu natura, devenind mult mai conștienți și responsabili în urma acestor activități :
- colectare, selectare, reciclare;
- realizarea de afișe, postere, desene pe asfalt cu tema orașului mai verde;
- experimente ( filtrul de apa), folosirea microscopului;
- excursii și drumeții la Centrul Recreativ Legacy, Gradina Botanica Jibou, Herghelia Beclean, ferma de vaci de la Braniștea, Ocolul Silvic Beclean, pădurea Figa, Băile Felix - Peștera Urșilor, serele de la Coldău;
- activități outdoor: vânătoare de comori, picnic pe malul Someșului, identificarea copacului după frunză și recunoașterea plantelor medicinale, aventura în natură și jocuri in aer liber, sădirea si semănarea de flori și plante, activități de ecologizare, concurs de biciclete;
- confecționarea de hrănitoare pentru păsări, tricouri educative, sacoșe din tricouri, jucării și suporturi de creioane, vaze pentru flori, ierbare și coșuri eco, creații din dopuri de plastic;
- au vizionat filmulețe și documentare despre rolul alimentației sănătoase, povestea ceaiului, albine și apicultura;
- au realizat costume din materiale reciclabile și le- au prezentat la Parada Costumelor Eco și au spus stop risipei alimentare.
- ateliere de pictură;
Activitățile realizate de către profesori împreună cu elevii din ciclul gimnazial au fost interactive și deosebit de interesante.
Astfel, în topul preferințelor au fost excursiile tematice la Grădina Botanică din Cluj, la Fabrica de Industrie alimentară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj - Napoca, unde au participat la workshopuri, excursiile la Fabrica de viori din Reghin, Salina Turda și la Cetatea Alba Carolina Alba- Iulia, dar și vizita la stația de tratare a apei - Beclean.
În cadrul proiectului " Necenzurat" au fost desfășurate activități, cum ar fi : " Be green! Be alive! Stay clean" și " O viață curată".
De asemenea, au avut loc ateliere de creație,lecții de geometrie in natură, activități sportive, pentru că sportul in natură înseamnă sănătate, drumeții la Figa, ieșiri la iarba verde la Rușu de Jos, dar și concursuri de fotografii și desene, vizionare de documentare despre "Misterul apei" , ecosisteme acvatice și schimbări climatice, jobshadows- " O zi de primăvară în grădină" și " Vinerea Verde in grădina".
Felicitări tuturor celor implicați pentru activitățile realizate!
***
Elevii cei mai mici de la Şcoala Gimnazială ,,Grigore Silaşi” Beclean au realizat, sub îndrumarea doamnelor educatoare, o sumedenie de activități ecologice, care de care mai interesante și mai frumoase , dintre care amintim:
- ateliere de creație " Eco-moda" , în care au confecționat costume din materiale reciclabile, pe care le- au și prezentat la " parada costumelor eco";
- vizite tematice la Centrul Recreativ Legacy-, Ocolul Silvic Beclean , Fitofarmacie, Herghelia Beclean, sere de flori;
- au vizionat teatru de păpuși "Cartea junglei " și filmulețe din care au aflat de unde vine ploaia, povestea bidonului de plastic și cum sa facem lumea mai buna, protejând natura ;
- au făcut picnic in curtea grădiniței și salata de fructe, învățând despre alimentația sănătoasă ;
- au reciclat selectiv și au sădit flori, confecționând jardiniere și jucării din materiale reciclabile;
- desene pe asfalt, picturi etc.
- au studiat despre plantele medicinale .
Prin aceste activități, micii ecologiști beclenari și doamnele educatoare au făcut, într-adevăr , un vertabil exerciţiu de educaţie ecologică, așa cum și- au propus, iar noi îi felicităm pentru aceasta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5