ABA Someş –Tisa îi invită pe copiii din Bistriţa-Năsăud să descopere Dunărea! Vezi regulile concursului!

Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa (ABA Someş-Tisa) derulează proiectul de responsabilizare socială Descoperă Dunărea. Acesta se desfășoară la nivel național și este coordonat de Administrația Națională „Apele Române”. Scopul proiectului este acela de a stimula copiii și adulții să petreacă cât mai mult timp, în natură, lângă un curs de apă, lac sau la malul mării, creând opere inedite.

În cadrul proiectului, prietenii naturii sunt invitați să participe la un concurs inedit, și anume să realizeze machete, tablouri, obiecte, folosind elemente din natură sau materiale reciclabile. Apoi, să fotografieze lucrarea și să o transmită organizatorilor, la adresa de e-mail [email protected], pentru a intra în competiția națională desfășurată pe pagina de Facebook ”Descoperă Dunărea”. Termenul limită este 11 septembrie 2020.

Așa cum Dunărea adună 120 de cursuri de apă, la fel și proiectul Descoperă Dunărea își propune să adune ideile și inițiativele tinerilor din toată țara. Fotografiile vor fi postate pe pagina ”Descoperă Dunărea” și vor aștepta aprecierile vizitatorilor. Primele cincizeci de imagini aflate în top-ul aprecierilor vor fi răsplătite cu ghiozdane complet utilate. 

Spiridușii pădurii, o comunitate de copii, părinți și educatori din Cluj-Napoca, au răspuns cu entuziasm demersului nostru. Programul educațional dezvoltat de spiriduși se bazează pe explorarea naturii, hrana sănătoasă și învățarea prin joc. 

Totodată, și alți copii din spațiul hidrografic Someș-Tisa s-au apucat de treabă. Astfel, micii artiști au creat obiecte, tablouri și machete, care exprimă grija față de mediu și apă.

Descoperă Dunărea este un proiect inspirat de evenimentul ”Danube Art Master” inițiat de către Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea. Evenimentul, aflat la a opta ediție, este organizat la nivelul celor zece țări dunărene și anume: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, România, Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina.

 

 

Compartimentul  de presă al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5