62 de persoane confirmate cu noul coronavirus!

Până astăzi, 25 octombrie, pe teritoriul județului, au fost confirmate 2297 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Față de sâmbătă, este o creștere de 62 de cazuri. Sambata, au fost efectuate 136 teste  - 124 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private. Aproape jumătate din persoanele testate sunt pozitive. 
 
Printre noile cazuri, sunt 18 persoane de la un centru pentru vârstnici, acelașila care au fost confirmate și ieri, astfel că în total sunt 46 de beneficiari și 11 infirmieri. De asemenea,sunt apare încă un angajat de la primărie. 
 De asemenea, sunt 3 elevidintre care 2 la Școala Gimnayială nr. 1 și unul de la Liceul Tehnologic din Căianu Mic. Cele 3 cazuir de infectare de sambata erau de la CN Liviu Rebreanu,de laLiceul Forestier și de la Liceul Tehnologic din Maieru.  
În plus, este pozitivă și o învățătoare din Maieru.
 
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcția de Sănătate Publică BN, este de 1,56 la mia de locuitori.
 
Din total, 1917 persoane sunt externate (1184 externate vindecate și 733 externate la cerere), dar avem și 121 decese.
În județ, în prezent sunt 1268 persoane în carantină și 324 persoane izolate, cele din urmă având un test pozitiv de CoVid.
 
Precizări:
• Până în prezent, 95 cadre medicale (24 medici, 71 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 37 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 108 persoane au fost externate.
• 139 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 63 au fost externate.
• Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.
• 19 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Zece persoane au fost externate.
• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 13 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și șase angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. (3 asistenți medicali și 3 persoane, parte din personal auxiliar). O persoană (asistent medical) a fost externată.
• Cinci persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Trei dintre acestea au fost externate. 
• Cinci persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița - Năsăud. Patru sunt declarate vindecate, iar o persoană este în izolare la domiciliu.
• Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 19 din cazurile active sunt cadre didactice. Dintre acestea, patru persoane sunt internate, una în evaluare și restul în izolare la domiciliu.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 28 din cazurile active sunt elevi. Cinci dintre aceștia sunt internați în spital, trei în evaluare, iar restul se află în izolare la domiciliu.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un asistent social, 4 angajați și un medic rezident de la trei centre de asistență pentru vârstnici din județ.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei beneficiari și doi angajați ai unui Centru pentru Protecția Copilului din subordinea DGASPC BN. 
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și doi angajați de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Acestea au fost externate.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 18 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. 15 persoane au fost externate, iar două persoane sunt în izolare la domiciliu.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și 46 de bolnavi de la un cămin de persoane vârstnice din județ, dintre care 11 sunt infirmieri, iar restul beneficiari.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5