6 lucruri surprinzătoare despre Spania

Motivele pentru care Spania este printre cele mai populare țări din Europa și nu numai, în rândul turiștilor, nu sunt deloc puține. Țara flamencoului are un relief foarte ușor de exploatat în scop turistic, o climă prietenoasă, dar și așezări frumos dezvoltate în contextul unei culturi care s-a îmbogățit pe parcursul a sute de ani și a ajuns să impresioneze pe oricine intră în contact cu ea. Spania este celebră pentru plajele sale frumos amenajate, cu nisip fin și apă limpede, pentru fiestele care se petrec în mod constat pe străzi, dar și pentru mâncarea și băutura tradițională. 

 

Dacă alegi să vizitezi această țară, trebuie să știi că punctele de atracție sunt împărțite pe întreaga ei suprafață, astfel că este de preferat să încerci să nu te rezumi la un singur oraș. Poate doar cu excepția cazurilor în care alegi să vizitezi Barcelona sau Madrid, cele două poluri turistice esențiale pentru spanioli. În cazul în care vrei să vizitezi mai multe locuri, poți să vezi ofertele pentru circuite în Spania. Înainte de a-ți achiziționa un pachet turistic, iată care sunt cele mai surprinzătoare 6 lucruri despre această țară. 

1. Fiesta și siesta, două invenții spaniole

Spaniolii adoră să petreacă, iar unele dintre sărbătorile lor, organizate sub forma celebrelor fiestas, au un specific de-a dreptul remarcabil și nostim, în același timp. De exemplu, La Tomatina are loc o bătaie de proporții cu roșii, care se desfășoară în fiecare an în Bunol, un oraș aflat în apropiere de Valencia. La festival sunt bineveniți și turiștii, însă ține cont că nu ai cum să ieși curat din zona de desfășurare, așa că te sfătuim să apelezi la haine de care te poți debarasa odată terminată distracția. 

 

Dacă fiesta este ceea ce le ține spaniolilor spiritul viu, siesta a fost inventată tot de ei, grație soarelui puternic de la orele amiezii (13:00 - 15:00). Pe parcursul acestui interval, muncitorii sistează activitatea, magazinele se închid și totul ia o pauză. Spaniolii se odihnesc și își continuă, apoi, ziua de lucru. 

2. Cea mai mare producție de ulei de măsline din lume 

Spaniolii produc extrem de mult ulei de măsline, îndeosebi în regiunea Andaluzia. De altfel, 45% din producția globală de ulei de măsline provine din Spania. Chiar dacă produc atât de mult ulei de măsline, spaniolii nu în consumă în cantități la fel de mari precum italienii. Aceștia din urmă importă chiar și din Spania ulei. Totuși, dacă ajungi în țara care are capitala la Madrid, poți să încerci diferite sortimente de ulei și chiar să iei și acasă din varianta preferată. 

3. A doua cea mai populară limbă din lume

Coloniștii spanioli au cucerit, pe parcursul istoriei, o mulțime de țări, îndeosebi din America de Sud. Astfel, spaniola a ajuns să fie o limbă răspândită în Argentina, Mexic, Cuba, Ecuador, Mexic, Paraguay și multe alte țări. Cu peste 400 de milioane de vorbitori nativi, această limbă este a doua cea mai răspândită din lume. 

4. Don Quijote, o operă de artă spaniolă

Considerată cea mai importantă carte din toate timpurile, opera Don Quijote, scrisă de spaniolul Miguel de Cervantes reprezintă un element esențial pentru cultura spaniolă. Spaniolii îi prețuiesc atât de tare pe Don Quijote și pe Sancho Panza încât le-au ridicat statui peste tot prin țară. Cartea a fost scrisă în 1605 și este a doua cea mai tradusă din lume, după Biblie. 

5. Patria mamă a unor pictori imenși

Dacă ești pasionat de artă, n-ai cum să nu fii atras de țara care i-a dat lumii pe Salvador Dali, Pablo Picasso sau Francisco Goia. DE asemenea, El Greco și Juan Miro s-au născut tot în Spania. 

6. Sagrada Familia, catedrala care nu este finalizată

Un edificiu esențial pentru patrimoniul cultural european este Sagrada Familia, biserica celebră pe care a proiectat-o Antoni Gaudi și a cărei construcție a început în 1882. Se aproximează că lucrările vor fi gata la finalul acestui deceniu, însă catedrala este de-a dreptul impresionantă și în prezent și merită vizitată. 

 

Spania este o țară impresionantă prin tot ceea ce are de oferit, iar unele detalii despre această țară te vor surprinde garantat. Chiar dacă le cunoști, impactul va fi special atunci când vei interacționa direct cu ele.

 

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/panorama-the-cathedral-427997/

 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5