50 de părveni în pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca

50 de enoriaşi ai Bisericii ortodoxe.,, Buna Vestire’’, tineri şi vârstnici din Parva , în frunte cu preotul paroh Florin Nalaţ, au pornit în pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca, acest ,,Sfânt al Ardealului’’. Au plecat încă dela primele ore din noapte ca să ajungă printre primii la Mănăstirea din Prislop, având în vedere mulţimea credincioşilor care se adună pe parcursul fiecărei zile, unde s-au închinat şi s-au rugat pentru mântuirea sufletului.
Tot aici au vizitat şi Peştera Sfântului Ioan de la Prislop, fiind surprinşi de condiţiile deosebit de vitrege în care a trăit acest sfânt, asemeni lui Daniil Sihastru. Incinta mănăstirii este un adevărat furnicar de oameni care vin şi pleacă,împăcaţi sufleteşte că cel ,,de dincolo are să-i ajute mai mult’’ (Arsenie Boca )
A urmat apoi vizitarea mănăstirii Rîmeţi, singurul aşezământ monahal construit în această parte a ţării în timpul regimului comunist (1982 )şi care a devenit în anii democraţiei noastre o adevărată perlă aşezată într-un peisaj montan deosebit de pitoresc. În drum spre casă, pelerinii din Parva s-au oprit la Mănăstirea Nicula, unde s-au închinat icoanei făcătoare de minuni, s-au rugat pentru ei şi pentru cei dragi, convinşi că drumul lor a fost un minunat mijloc de împăcare şi linişte sufletească.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5