5 proceduri inovative cu acid hialuronic care îți vor redefini frumusețea

Acidul hialuronic este o substanță care se găsește în mod natural în organism, având rolul de a menține hidratarea pielii și de a-i conferi volum. Odată cu înaintarea în vârstă, însă, nivelul său scade, iar pielea își pierde din elasticitate și fermitate. Din fericire, medicina estetică modernă pune la dispoziție o gamă variată de proceduri care te pot ajuta să-ți redobândești frumusețea naturală. Iată cinci dintre cele mai populare tratamente injectabile cu acid hialuronic care te vor ajuta să obții mai mult volum, un chip conturat și trăsături armonioase!

1. Mărirea buzelor

Buzele pline și senzuale sunt un simbol al frumuseții pentru multe dintre femei, iar acidul hialuronic oferă o soluție avantajoasă pentru a le obține. Injecțiile cu acid hialuronic în buze ajută la definirea conturului și mărirea volumului, oferind un aspect natural și atrăgător. Procedura poate fi adaptată nevoilor și preferințelor fiecărei persoane. Astfel, se pot corecta asimetriile, se pot defini arcadele lui Cupidon sau se poate remodela semnificativ forma buzelor. Procedura este rapidă, durează doar câteva minute, iar disconfortul este minim. Rezultatele sunt imediate și se pot menține timp de 6-12 luni, în funcție de tipul de acid hialuronic utilizat și de metabolismul individual [1].

2. Reconturarea mandibulei

O linie a mandibulei bine definită îi conferă feței un aspect conturat, tânăr și armonios. Pierderea volumului facial odată cu înaintarea în vârstă, influența gravitației sau anumite caracteristici genetice pot duce la o linie mandibulară estompată sau la un aspect asimetric. Reconturarea cu acid hialuronic poate redefini zona, oferind un aspect mai ferm și mai conturat. Pentru obținerea unui profil facial mai bine definit, acidul hialuronic este injectat în anumite puncte specifice, de preferat de către un medic estetician cu experiență. Rezultatele procedurii de reconturare a mandibulei pot varia în funcție de organismul fiecărei persoane, dar în general, durează între 6 și 12 luni [1][2].

3. Umplerea șanțurilor nazolabiale

Șanțurile nazolabiale, cunoscute și sub numele de linii ale râsului, sunt acele cute care se formează dinspre colțurile nasului spre colțurile gurii. Ele devin mai proeminente odată cu vârsta din cauza pierderii de colagen și elastină, cauzată de procesul natural de îmbătrânire. Acidul hialuronic vine în ajutor și pentru umplerea ridurilor nazolabiale. Injectarea controlată de acid hialuronic în această zonă umple cutele, netezește pielea și redă aspectul tânăr al feței. Procedura este minim invazivă, durează aproximativ 20-30 de minute, iar disconfortul este ușor de gestionat. Rezultatele sunt vizibile imediat și se mențin, de asemenea, timp de câteva luni [2].

4. Augmentarea pomeților

Pomeții proeminenți și bine definiți contribuie semnificativ la un chip cu un aspect armonios și tânăr. Cu trecerea timpului, însă, țesutul adipos își pierde din volum, iar fața poate căpăta un aspect mai lăsat. Augmentarea pomeților cu acid hialuronic oferă o soluție minim invazivă pentru redobândirea contururilor faciale. Acesta ajută la restabilirea volumului, echilibrarea proporțiilor feței și conturarea întregii fizionomii. Ca și în cazul celorlalte proceduri, disconfortul este minim, iar rezultatele se pot observa imediat [2]. Este important, însă, ca tratamentul să fie realizat de către un chirurg estetician cu experiență, pentru rezultate excelente și un risc minim de efecte adverse.

5. Umplerea cearcănelor

Cearcănele și umbrele de sub ochi pot cauza un aspect obosit și îmbătrânit, însă acidul hialuronic oferă o soluție eficientă pentru a combate această problemă. Pentru umplerea cearcănelor se folosește un acid hialuronic specific, cu o consistență gel-vâscoasă, care se injectează cu grijă în zona de sub ochi. Acesta reface volumul pierdut, corectează zonele adâncite și hidratează intens pielea. În urma procedurii, zonele închise la culoare își recapătă luminozitatea, iar ochii capătă un aspect odihnit și întinerit [3].

Așadar, acidul hialuronic este un aliat de nădejde în lupta împotriva ridurilor și a semnelor de îmbătrânire. Procedurile descrise mai sus sunt minim invazive, oferă rezultate naturale și se pot personaliza în funcție de nevoile și dorințele tale. Alege să discuți cu un medic estetician pentru a afla ce procedură te poate ajuta să obții aspectul pe care ți-l dorești!

Surse de informare:

[1] Cherney, Kristeen. „How Hyaluronic Acid Is Used to Plump or Augment Lips.” Healthline, Healthline Media, 19 Oct. 2021, www.healthline.com/health/beauty-skincare/hyaluronic-acid-for-lip-injections. Accesat în data de 15 Apr. 2024.

‌[2] Ploymanee Wongprasert, et al. „Evaluating Hyaluronic Acid Dermal Fillers: A Critique of Current Characterization Methods.” Dermatologic Therapy, vol. 35, no. 6, 5 Apr. 2022, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9285697/, https://doi.org/10.1111/dth.15453. Accesat în data de 15 Apr. 2024.

‌[3] Agarwal, Madhuri. „Treatment of Dark Circles with the New 15 Mg/Ml Hyaluronic Acid Filler with Lidocaine.” Indian Dermatology Online Journal, vol. 10, no. 4, 1 Jan. 2019, pp. 471–471, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6615388/, https://doi.org/10.4103/idoj.idoj_381_18. Accesat în data de 15 Apr. 2024.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5