5 metode eficiente prin care poți preveni apariția mucegaiului

 

 Te confrunți cu mucegaiul și nu știi ce să faci pentru a scăpa pentru totdeauna de acesta? În continuare, îți vom prezenta cinci metode eficiente pentru a preveni apariția mucegaiului, printre care și dezumidificatoare automate. Sperăm ca aceste informații să îți fie de folos în lupta cu mucegaiul!

 Aerisește cât mai des

 Indiferent de vreme, este important să aerisești cât mai des și cât mai bine. Multe persoane nu aerisesc suficient ori în perioadele răcoroase, aerisesc la câteva zile, ceea ce este total contraindicat. În primul rând, aerul proaspăt este benefic pentru sănătate. O încăpere bine oxigenată va fi mult mai primitoare decât una în care se simte aer stătut. Vei dormi mai bine, te vei relaxa și per total, vei observa diferențe mari față de perioadele când aeriseai mai rar. 

 Aerisitul nu este bun doar pentru sănătate, ci și pentru prevenirea mucegaiului. Aerisește de minim două ori pe zi încăperile în care observi mucegai, iar baia și bucătăria chiar mai des. În baie, se recomandă aerisirea după fiecare duș, pentru ca aburul acumulat să fie evacuat complet.

 Controlează nivelul umidității

 Pentru ca mucegaiul să fie prevenit și tu să te simți cât mai bine, este necesar să controlezi nivelul umidității. Astfel, se recomandă ca umiditatea să fie între 30-50%. Fiecare persoană are gradul său de tolerabilitate și de aceea trebuie să verifici personal care este nivelul de umiditate la care te simți cel mai bine. În cazul în care umiditatea în casă este ușor crescută, poți apela la o soluție care sigur te va entuziasma: plante care absorb umiditatea. Spre exemplu, feriga, iedera și palmierul pitic pot menține un nivel optim al umidității.

 Nu usca rufele în interior

 Oricât ar fi de tentant să usuci rufele în interiorul casei, deoarece ai impresia că sunt protejate și că se usucă mai repede, riști să întreții sau chiar să creezi mediul propice pentru mucegai. De aceea, cel mai bine ar fi să investești într-un uscător automat de rufe. În cazul în care nu dorești să aloci buget pentru unul sau vrei o altă soluție, îți recomandăm să usuci rufele pe balcon, cu geamul deschis sau între-deschis, în funcție de vreme.

 Folosește o vopsea anti-mucegai

 Dacă în acest moment te confrunți cu mucegaiul, îți recomandăm ca după ce scapi de el, să renovezi camerele în care a apărut și să folosești vopsea anti-mucegai. Aceasta va ajuta foarte mult, alături de măsuri complementare și nu va mai permite mucegaiului să se dezvolte.

 Utilizează un dezumidificator automat

 Nu în ultimul rând, îți recomandăm să folosești una dintre cele mai eficient soluții: un dezumidificator automat. Acesta poate fi setat în funcție de preferințele tale și va menține umiditatea la nivelul dorit de tine, fără eforturi suplimentare. Doar îl setezi și apoi uiți de el. Va reuși să mențină aerul în stare cât mai bună și vei observa că mucegaiul va fi doar o amintire neplăcută.

 Sperăm ca aceste informații să îți fie de folos și nu uita că poți comanda dezumidificatoare de la Rohnson!

Sursa foto: https://rohnson.ro/dezumidificator-cu-functie-de-purificare-a-aerului-si-lamp%C4%83-de-sterilizare-uv-c-280w-100-m%C2%B2-16l-195-m%C2%B3-h-rohnson-r9916

 

 


 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5