5 lucruri de care să ții cont când amenajezi camera copilului

Ai un prichindel care va avea în curând propria lui cameră sau vrei să reamenajezi încăperea pe care deja o are, însă nu i se mai potrivește? Oricare ar fi cazul, strategia pe care o folosești încă de la început pentru pregătirea încăperii este foarte importantă. Indiferent de dimensiunile camerei, vei obține rezultate excelente dacă urmezi sfaturile de mai jos.

1. Gândește pe termen lung când alegi mobilierul

Foarte mulți părinți cad într-o capcană imensă: amenajează camera copilului ținând cont exclusiv de vârsta la care are loc operațiunea. Ei fac acest lucru din dorința de a oferi o încăpere care să corespundă total nevoilor și dorințelor juniorului. Apoi, după câteva luni sau maximum un an, observă cu neplăcere că necesitățile celui mic încep, treptat, să se schimbe și că e prea târziu să înlocuiască patul, dulapul sau biroul.

Așadar, încearcă să iei deciziile privind pe termen lung. Cumpără un birou și un scaun ce pot fi ajustate, un pat suficient de mare în care cel mic să doarmă comod și peste 3 ani, precum și un dulap suficient de încăpător, chiar dacă hăinuțele de acum nu ocupă mult spațiu.

2. Îmbină utilul cu plăcutul

Chiar dacă ții cont de aspectele funcționale, nu înseamnă că trebuie să renunți la tot ce înseamnă design tineresc și distracție. Îmbină utilul cu plăcutul!

De exemplu, poți proiecta un dulap deschis, cu rafturi pătrate, în care să pui câte o cutie din plastic pentru depozitare. De preferat, cumpără cutii transparente, astfel încât obiectele căutate să fie cât mai ușor de găsit. Este obligatoriu ca aceste cutii să să aibă capac.

Etichetează fiecare cutie în funcție de conținut: cărți de colorat, cărți de citit, jucării de pluș, puzzle-uri, CD-uri cu jocuri și așa mai departe. Poți folosi și coduri de culoare sau diverse simboluri. Cel mic va învăța să pună totul la loc, să păstreze ordinea și să aibă o cameră aerisită și confortabilă, în timp ce designul interior va continua să fie unul cool.

3. Amenajează o zonă de relaxare și intimitate

Nu numai adulții au nevoie de momente de răgaz, în care să nu fie deranjați de nimeni și în care să poată sta confortabil, făcând doar ceea ce au chef, ci și copiii. Amenajează în camera copilului tău un spațiu exact pentru aceste momente. Caută pufi pentru copii de la Fabrica de Pufi, câteva pernuțe decorative și o păturică pufoasă. Completează zona cu o lampă cu picior, în cazul în care cel mic vrea să citească relaxat, să deseneze sau să coloreze.

4. Proiectează o cameră care să invite la mișcare

Adesea, camerele celor mici includ un pat, un birou și un covor colorat. Acest mediu nu încurajează niciodată copilul să fie activ cât timp este acasă, ci mai degrabă să petreacă timp pe pat sau pe scaun. Pentru a insufla un stil de viață activ, amenajează în cameră un spalier, un colț cu un leagăn sau cu inele, care să încurajeze copilul să se joace liber și să își miște corpul. Fără îndoială, această parte din cameră va deveni preferata sa!

5. Lasă suficient loc pentru rechizite, cărți și caiete

Pe măsură ce prichindelul tău crește, va avea nevoie din ce în ce mai mult de spații pentru organizarea obiectelor școlare. Cu cât avansează în sistemul școlar, cu atât necesitățile lui vor fi mai complexe. De aceea, când planifici mobilierul, nu uita să lași loc și pentru caiete, blocuri de desen și acuarele, manuale și rechizite. Este un lucru pe care nu-l vei regreta nicio secundă!

În final, când iei decizii pentru camera celui mic, consultă-te și cu acesta, indiferent de vârsta lui. Așa veți „construi“ împreună o cameră pe care juniorul o va adora și în care îi va plăcea să își petreacă timpul.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5