5 idei de jocuri creative pentru copiii de grădiniță

Jocurile creative reprezintă o metodă ideală prin care copiii pot să își dezvolte imaginația, creativitatea, cât  și abilitățile cognitive. În cazul copiilor cu vârste de grădiniță, adică între 2 și 5 an, este chiar un factor cheie ce contribuie la buna lor dezvoltare. În acest articol vei găsi 5 idei de jocuri creative pentru cei mici, pe care le poți juca și tu alături de ei în timpul liber. 

 

Vezi aici cele 5 idei de jocuri creative pentru copii cu vârste între 2 și 5 ani:


 

  1. Atelierul de creație

În cadrul unui astfel de joc, cei mici au ocazia să creeze diferite obiecte, felicitări, tablouri, figurine, toate puse laolaltă de mânuțele lor. Tot ce e nevoie e să le oferi copiilor un cadru potrivit și piesele de care au nevoie pentru a-și manifesta imaginația. Dacă te interesează să creezi un astfel de atelier, vezi aici seturi de creație de pe Biroticienii.ro, s-ar putea să fie exact ce ai nevoie pentru a crea un moment plăcut și educativ alături de prichindelul tău. 

 

  1. Căutarea de comori

O altă idee de joc interesantă și creativă pentru copii este treasure hunt-ul. Organizează un mic traseu cu indicii, în care să-i dai de gândit celui mic și să-l pui să faci și anumite task-uri creative. În funcție de vârstă și de preferințe poți personaliza jocul cum vrei. Un astfel de mecanism îl va face să învețe să asocieze mai ușor anumite elemente sau acțiuni și poate fi ceva destul de distractiv de realizat în familie. 

 

  1. Pictura 

Pentru cei mici, care sunt atrași de culori și când prind niște culori în mână se apucă să deseneze inclusiv pereții, o sesiune de pictat într-un cadru supravegheat ar fi o activitate potrivită. Pentru a face ceva inedit, care se poate transforma ulterior și într-o amintire plăcută, poți încerca pictura cu degetele. Iar rezultatul final va sta, la propriu, în mâinile celui sau celei mici. 

 

  1. Experimente științifice

Pe locul patru am pus experimentele științifice. Bineînțeles că vorbim de o variantă mai ușoară, care să nu-i pună în pericol pe cei mici. O idee de astfel de experimente ar fi combinarea culorilor primare, pentru a vedea cum se obțin și restul culorilor sau plantarea unor răsaduri pentru a vedea cum evoluează și care e procesul de îngrijire. Jocurile de acest gen îi va ajuta să înțeleagă mai bine lumea din jurul lor și îi va captiva, tocmai pentru că au șansa să facă ceva cu mâna lor.

 

  1. Jocuri de tip storytelling

Pe ultimul loc avem jocurile storytelling. Acestea vor provoca imaginația celor mici. Te întrebi cum poți implementa un astfel de joc? La culcare, în anumite seri, în loc să citiți o poveste dintr-o carte, creați vor o poveste. Asta îl va face pe cel mic să descopere un univers nou, la care poate contribui chiar el, lucru ce va fi foarte interesant pentru copii.

 

Așadar, jocurile creative reprezintă o modalitate excelentă de dezvoltare pentru copiii de până la 5 ani. Acestea îi ajută să-și dezvolte imaginația, abilitățile cognitive, precum și abilitățile sociale. Ție care din cele 5 idei de jocuri ți se pare  mai potrivită pentru copilul tău?

 

Sursă foto: unsplash.com

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5