5 filme pe care le poți revedea online în următoarea lună

Dacă filmele produse în ultimii doi ani nu te-au dat pe spate și vrei să vezi, sau să revezi pelicule ceva mai deosebite, mai jos vei găsi 5 producții originale, pe care le vei putea urmări cu foarte mult entuziasm pe serviciile de streaming online.

Enemy (2013)

Cum ar fi să descoperi într-o zi oarecare o altă persoană care arată absolut identic cu tine și are aceeași voce? Ar putea fi un frate geamăn de care nu ai știut niciodată, sau o clonă? Ei bine, aceasta este ipoteza pe care ne-o propune pelicula. Un profesor de istorie și un actor de duzină împărtășesc aceleași trăsături, iar viețile lor iau o întorsătură neașteptată după ce se întâlnesc. Jake Gyllenhaal interpretează ambele roluri foarte bine, reușind să scoată în evidență diferențele de natură psihică și emoțională care există între cei doi. Mulți dintre cei care au văzut producția spun că, însăși originalitatea filmului și numeroasele detalii prezente îl fac mai greu de înțeles complet din prima, așa că o revizionare este binevenită, pentru a percepe toate indiciile lăsate de regizor.

Ex Machina (2014)

Caleb, un tânăr angajat al celei mai mari firme de IT din lume, câștiga un concurs care îi permite să petreacă o săptămână alături de CEO-ul companiei, Nathan, care locuia undeva într-o facilitate izolată. Cei doi vor purta conversații filozofice și interesante, însă la un moment dat, Caleb își dă seama că scopul pentru care fusese chemat acolo era cu totul altul. Ulterior, înainte să apuce să facă mare lucru, inevitabilul se produce, iar tânărul angajat devine martorul unor experiențe înfricoșătoare. Este un film SF, care abordează o temă destul de comună, care face referire la viitorul rasei umane, însă punerea în scenă este una originală, iar deznodământul nu este ușor de anticipat.

Skyfall (2012)

Spre deosebire de precedentele filme din franciza James Bond, în această peliculă accentul cade pe trăirile interioare ale persoanelor și mai puțin pe gadget-uri. „M” este vânată de un antagonist față de care a greșit în trecut, iar întreg serviciul secret britanic este dat peste cap de atacurile lui Silva. Într-una dintre cele mai spectaculoase faze din film, agentul britanic intră cu ajutorul unei bărci într-un cazinou amplasat pe apă. În Casino Royale (2006), Bond l-a învins pe Le Chiffre cu diferite combinații de cărți, inclusiv cu o chintă royală de pică, de la 4 la 8, dar în Skyfall, agentul 007 a intrat în cazinoul din Macao doar pentru a lua o valiză de bani. Bond, deși își pierduse aptitudinile fizice și era trecut în rezervă, reprezintă ultima speranță a britanicilor de a pune capăt acestui coșmar.

Blow Out (1981)

John Travolta, aflat la început de carieră, joacă rolul unui tehnician de sunet care fusese contractat de o companie de producție din Philadelphia pentru a realiza coloana sonoră a unui film de groază. Într-o noapte, ieșind să facă înregistrări pe stradă, înregistrează zgomotul unui accident de mașină, iar ulterior, după ce analizează bandă, realizează că acolo a avut loc o tentativă de asasinat. Ulterior, el se îndrăgostește de supraviețuitoare și devine o țintă. Mulți cinefil consideră că Blow Out este cea mai bună peliculă regizată de Brian De Palma, celebrul regizor care se poate lăuda cu aproape 60 de ani de activitate.

Man on Fire (2004)

Unul dintre cele mai emoționante thrillere îl are în prim plan pe Denzel Washington, care interpretează rolului unui fost mercenar al CIA-ului. Acesta este angajat de către o familie din Mexic pentru a proteja o fetiță, după ce avuseseră loc nu mai puțin de 24 de răpiri în mai puțin de o săptămână. Atunci când inevitabilul se produce, fostul agent pornește într-o misiune pentru a pune capăt mafiei care a luat cu asalt orașul. Deși este un film de acțiune, regizorul Tony Scott a reușit să scoată la suprafață foarte multă emoție, motiv pentru care acest film s-a dovedit a fi un real succes, chiar și în rândul cinefililor care nu prea gustă filmele cu împușcături.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5