A 40-a ediţie a Serbării Cetăţii Ciceului

A 40-a ediţie a Serbării Cetăţii Ciceului a prilejuit organizarea, în Poieniţa de la Cetate, de către Primăria Ciceu Mihăieşti (primar Valentin Mureşan) şi Centrul Judeţean pentru Cultură (director Nicolae Gălăţean), a unui amplu program artistic la care au participat grupul de dansuri ţigăneşti din localitate, ansamblul „Balada” din Bistriţa şi fanfara din Petriş, jud. Iaşi.

Un punct aparte l-a constituit demonstraţia de dans modern oferită de campionii naţionali bistriţeni. În cadrul manifestărilor a fost inaugurat şi Căminul Cultural din comună, printr-o slujbă religioasă, la care, alături de soborul de preoţi, de primarul Valentin Mureşan şi de săteni a fost şi subprefectul Radu Tămăşoi.

Tot aici au fost vernisate expoziţiile de pictură – Aurelia Cosma Chişu, sculptură – Ioan Haitonic, şi a avut loc lansarea cărţii „Al 3-lea ochi” a poetei Ana Zegrean. În cadrul manifestărilor, 14 cupluri, cu peste 50 de ani de căsnicie, au primit din partea Primăriei diplome şi câte 150 lei. Tot acum, sculptorul Ioan Haitonic şi istoricul Corneliu Gaiu au primit titluri de Cetăţean de onoare al comunei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5