4 moduri elegante de a folosi granitul negru în decor

Granitul este, cu siguranță, unul dintre cele mai elegante tipuri de piatră naturală, motiv pentru care este folosit pentru o varietate de produse destinate înfrumusețării casei. Dintre toate tipurile de granit, cel negru sau cel negru, cu inserții multicolore, sunt cele mai dorite și plăcute, pentru că oferă un aspect unic și special locuinței, ce nu poate fi reprodus de niciun alt produs. 

Unde poți folosi granitul negru în locuința ta?

Granitul negru poate fi folosit pentru o varietate de placări, singurul considerent pe care trebuie să îl avem în vedere fiind grosimea plăcilor. Așa cum este normal, acolo unde vom folosi granit negru pentru zone cu trafic mare, vom avea nevoie de o grosime mai mare a plăcilor, pentru a rezista cât mai bine.

Pardoseli

O pardoseală realizată din granit negru va arăta absolut fabulos atât în cazul locuințelor individuale, cât și în cazul showroomurilor sau centrelor comerciale. Granitul negru lucios are o strălucire absolut senzațională care poate fi accentuată în mod pozitiv prin folosirea de spoturi luminoase. Pentru placarea pardoselilor cu granit negru se pot folosi plăci de anumite dimensiuni, standard, sau pot fi folosite plăci mare (lastre) ce pot acoperi suprafețele dintr-o bucată. Îmbinarea plăcilor de granit se face fără rosturi, suprafața rezultată fiind uniformă și lină. Grosimea plăcilor folosite pentru pardoseli se recomandă a fi de 2-3 cm, pentru a putea răspunde nivelului de trafic. 

Glafuri

Glafurile sunt o continuare elegantă a zonei de tâmplărie, menită să o fixeze pe această, în timp ce oferă o soluție elegantă de finisare. Glafurile din granit negru sunt mai rar utilizate, din cauza culorii, însă, în anumite contexte cromatice, pot aduce beneficii reale din punct de vedere al aspectului. Grosimea recomandată a glafurilor este de 2 cm.

Trepte și contratrepte

În general, datorită poziționării fiecărui element constructiv în parte, sunt preferate jocurile de culoare între trepte și contratrepte. Astfel, în general, sunt folosite trepte din granit negru, închise cu contratrepte din travertin chituit sau granit în nuanțe de maro, sau trepte maro și contratrepte negre. Grosimea recomandată a treptelor este de 2 cm, în vreme ce la contratrepte se pot folosi plăci de 1-2 cm.

Blaturi

Datorită frumuseții unice, granitul negru se pretează foarte bine și pentru realizarea blaturilor de baie sau bucătărie. Grosimea recomandată în aceste cazuri este mai mare, de circa 3-4 cm, pentru că blatul trebuie să-și susțină propria greutate, la o lungime considerabilă, spre deosebire de celelalte elemente care se sprijină pe substratul de beton și care sunt asigurate prin adeziv.  Blaturile realizate din granit sunt rezistente chiar și la substanțele folosite pentru curățare, firește, însă, având grijă ca acestea să nu afecteze pentru mult timp materialul. Din acest motiv, adesea, granitul este folosit îndeosebi în industria alimentară, ca suport potrivit pentru prelucrarea cărnii, pentru că este deosebit de ușor de igienizat și de menținut.

Placări verticale

Granitul negru poate fi folosit și pentru placări verticale, în locul faianței. În acest caz, este important ca plăcile să aibă o dimensiune de 1 mm sau mai puțin, ca să nu creeze o greutate superioară stratului de finisare. Granitul negru este folosit, îndeosebi, pentru placări ale băilor, rezultatele finale fiind cu adevărat suprinzătoare.

Avantajele folosirii granitului

Granitul este un material natural, o piatră prelucrată, cu o duritatea foarte mare. Rezistențele sale mecanice sunt foarte mari, iar rezistența la uzură este sporită. Practic, spre deosebire de marmură, unde pe suprafața sa se observă, după un timp o ușoară mătuire în urma traficului, granitul își păstrează luciul pentru o perioadă foarte mare de timp. 

Finisajele din granit negru sunt elegante și moderne și o soluție minunată de acoperire. 

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/granit-black-galaxy-polisat-61-x-30-5-x-1-cm-bizot-4l

 

 


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5