4 materiale adiacente de care ai nevoie pentru o construcție

În construcții există câteva materiale complet indispensabile, care ne ajută să realizăm lucrările în mod corect. Dincolo de beton, cărămidă și armătură, există și materiale adiacente, care ajută la stabilirea rezistenței și a durabilității clădirilor. Află care sunt aceste materiale, dar și care sunt beneficiile pe care le oferă ele în cadrul proiectelor de construire!

Buiandrugi

Mai puțin cunoscute persoanelor care nu lucrează în domeniul construcțiilor, aceste elemente au un rol foarte important în preluarea încărcărilor și în transmiterea lor către elementele structurale care trebuie să le preia. Un buiandrug este un element constructiv zvelt, care se montează cel mai adesea în zona golurilor de uși și ferestre, chiar deasupra acestora. Rolul buiandrugului este acela de a prelua încărcările provenite de la zidărie, susținând astfel și golul, prevenind cedarea zidului în zona acestuia. 

Buiandrugii pot fi realizați din lemn, metal sau beton, iar alegerea lor depinde foarte mult și de caracteristicile de rezistență pe care trebuie să le îndeplinească aceștia. În funcție de structura de rezistență a clădirii, dar și de tipul elementelor structurale (portante sau neportante), se poate stabili tipul de buiandrug necesar. 

Izolații termice

Din ce în ce mai mult, în prezent se pune accentul pe izolarea termică a construcțiilor. Aceasta este o soluție eficientă care limitează pierderile de temperatură și care ajută la eficientizarea consumurilor. 

Există mai multe materiale de izolare care pot fi folosite pentru izolarea clădirilor. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt polistirenul și vata minerală bazaltică, ambele având coeficienți foarte buni din punct de vedere al izolării termice.

Pentru realizarea izolațiilor este nevoie de calcularea necesarului de material, în funcție de grosimea de strat recomandată. De asemenea, pe lângă materialul izolator este nevoie și de accesorii și de materiale adiacente, pe care le poți găsi în magazinele specializate. 

Hidroizolații

Protecția clădirilor împotriva infiltrațiilor de apă este un aspect foarte important, deoarece apa, mai ales la nivelul structurilor din materiale cimentoase poate avea efecte devastatoare. Apa poate coroda armăturile și poate conduce la ruperea și distrugerea acestora. De asemenea, apa poate făina materialul din care este realizată construcția, indiferent dacă vorbim despre beton sau zidărie de cărămidă.

Cel mai mare pericol pe care îl întâmpină construcțiile este cel al infiltrării apei la nivelul fundațiilor. Fundațiile sunt elementele structurale care asigură stabilitatea și rezistența clădirilor, așadar hidroizolarea acestora este imperios necesară. 

Finisaje pentru interior și pentru exterior

Materialele de finisare, în special cele de exterior, sunt necesare pentru a proteja clădirea și pentru a-i conferi acesteia aspectul dorit. Vopseaua lavabilă, tencuielile decorative și toate celelalte tipuri de materiale de protecție și finisare joacă un rol important în amenajarea unei clădiri. 

Hidroizolațiile pot fi cu aplicare lichidă sau se pot folosi hidroizolații sub formă de membrane pe bază de bitum, cu aplicare la cald sau la rece. De asemenea mai există și alte tipuri de materiale de hidroizolare cu bază cimentoasă, care necesită aplicare în funcție de direcția de infiltrare a apei. Acestea funcționează ca o peliculă și nu permit apei să se infiltreze în structura clădirii. 

Dincolo de aceste materiale mai există și altele care contribuie în mod activ la realizarea unei clădiri. Este nevoie să apelezi la specialiști pentru a decide în mod corect cu privire la materialele necesare și de asemenea este nevoie de alegerea materialelor din magazine specializate. 

Documentează-te cu privire la materialele de care este nevoie pentru realizarea lucrărilor de construire și alege-le pe cele utile în contextul structural al clădirii pe care vrei să o construiești!

Sursa fotohttps://unsplash.com/photos/F1MlxlEpaOk

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5