4 criterii pe care trebuie să le folosești atunci când cumperi un termoșemineu

Termoșemineele reprezintă o noutate pe piața sistemelor de încălzire iar astfel alegerea unui termoșemineu este o provocare pe care nu oricine o poate îndeplini. Atunci când nu ai prea multe cunoștințe într-un anumit domeniu, trebuie numaidecât să te documentezi înainte de a face o achiziție importantă așa cum este cea a sistemului de încălzire.

Cu toate acestea, nu putem nega faptul că termoșemineele mai reprezintă totodată și unul dintre cele mai atrăgătoare sisteme de încălzire pe bază de combustibil solid. Numărul mare de avantaje pe care le prezintă aceste sisteme de încălzire face ca tot mai multe persoane să se intereseze de aspectele pe care trebuie să le urmărească atunci când își cumpără un termoșemineu.

Pentru acestea, ne-am decis să prezentăm 4 criterii ce trebuie folosite numaidecât atunci se dorește achiziția unuia dintre cele mai bune termoseminee astfel încât alegerea făcută să fie cât mai inspirată. Iată care sunt aceste 4 criterii importante:

Capacitatea de încălzire

Primul aspect care ar trebui să te preocupe atunci când îți achiziționezi un sistem de încălzire este capacitatea sa de încălzire, iar acest lucru este 100% valabil și în cazul termoșemineelor. Astfel, trebuie să afli înainte de toate care este suprafața pe care vrei să o încălzești folosind un termoșemineu pe peleți.

Odată aflată această suprafață, alegerea va fi ceva mai simplu de realizat. Iar asta deoarece termoșemineele au anumite capacități de încălzire exprimate în kw, întocmai pentru a putea alege un model care să corespundă cât mai în detaliu cu nevoile tale.

Un termoșemineu de 25 kw, de exemplu, poate încălzi o locuință cu dimensiuni de până la 200 de metri pătrați.

Consumul de combustibil

În ceea ce privește combustibilul pe care termoșemineele îl folosesc pentru a-ți încălzi locuința, noi îți recomandăm să optezi pentru un termoșemineu care funcționează pe bază de peleți. De ce această alegere?

Ei bine, în primul rând peleții se fac remarcați cu un randament excelent. Este practic tipul de combustibil cu cel mai înalt randament. Prin urmare, consumul va fi la rândul său unul excelent!

În cazul termoșemineelor de pe centrale-seminee.ro vorbim despre un consum cuprins între 1,3 kg și 4,2 kg pe oră, ceea este fără dar sau poate un consum foarte bun.

Costurile pentru încălzire scad și ele considerabil atunci când folosești un termoșemineu pe peleți de calitate.

Autonomie

Un sistem de încălzire trebuie să fie numaidecât confortabil. Practic, acesta trebuie să necesite intervenții cât mai rare, astfel încât să nu îți răpească timp prețios.

Îți recomandăm să alegi un sistem de încălzire cu autonomie cât mai generoasă, astfel încât să fii nevoit să alimentezi cât mai rar termoșemineul pe peleți. Mai exact, buncărul pentru peleți ar trebui să fie cât mai spațios și totodată consumul să fie la rândul său redus, obținându-se astfel o ardere îndelungată cu o cantitate relativ redusă de peleți.

Întreținere și utilizare

Iar în final, va mai trebui să te gândești și la întreținerea termoșemineului achiziționat. Practic, recomandarea noastră este aceea de a alege un termoșemineu cât mai ușor de întreținut. Curățarea sa ar trebui să se facă, în cea mai mare parte, automat și totodată cu câteva comenzi să poți seta temperatura dorită precum și timpul de funcționare.

Dacă vei ține cont de aceste 4 criterii, atunci cu siguranță nu va fi deloc dificil să alegi un termoșemineu care să se ridice la nivelul așteptărilor tale.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5