3 uleiuri esențiale de care vei avea nevoie vara aceasta

Uleiurile esențiale ne fac să ne simțim mai frumoase, senzuale și evocative și au o gamă uimitoare de beneficii pentru sănătate, iar aromele lor naturale ne ajută să ne conectăm la corpul nostru, la respirația și la simțurile noastre.

Există multe modalități de a include uleiurile esențiale în rutina noastră de vară. Le utilizăm pentru a ne răcori corpul, pentru a ne ajuta să ne liniștim înainte de perioade lungi de călătorie și pentru a necalma pielea după prea mult timp la soare, piscină sau aer sărat. Uleiurile esentiale ne pot ajuta, de asemenea, sa reducem nivelul de stres, astfel incat sa ne putem bucura mai mult de vacanță.

Inhalarea unui ulei esential este cea mai rapida si cea mai eficienta metoda de a experimenta efectele terapeutice ale acestora. Aplicarea uleiurilor esențiale pe piele este o altă modalitate de a crea un efect intern semnificativ în corpurile noastre.

Am pregătit pentru voi, o listă de 3 uleiuri esențiale pe care trebuie să le aveți neapărat vara aceasta!

  1. Uleiul esențial de lavandă

În vacanță se mai pot întâmpla și mici accidente! Firește, nimeni nu-și dorește asta însă astfel de episoade apar destul de des. Așa că, dacă ne pricopsim cu o tăietură mai adâncă ( poate ne-am tăiat într-o scoică în apă) și cu o cicatrice frumoasă, ar fi esențial să utilizăm o soluție antiseptică, ca de pildă câteva picături de ulei de lavandă. Le putem pune pe pansament și apoi să înfășurăm zona lovită pentru a grăbi procesul de vindecare.

Totodată, dacă avem probleme cu stresul și astfel apare și insomnia, uleiul de lavandă este soluția. Are proprietatea de a ne relaxa mușchii și creierul și de a ameliora durerea. Să nu uităm și de proprietățile antibacteriene pentru răni arsuri și chiar și un tratament pentru pielea uscată, eczeme și mușcături de insecte ( care apar foarte frecvent, mai ales vara). Încă nu v-ați convins că aveți neapărată nevoie de ulei de lavandă?

  1. Uleiul esențial de lămâie

Mmmm, lămâia! Limonada este una dintre principalele băuturi răcoritoare ale verii! Și asta să fie oare singura lor întrebuințare în anotimpul estival? Firește că nu! Uleiurile esențiale de lămâie sunt cunoscute pentru proprietățile lor de răcire, antiseptice, antidepresive, diuretice și antioxidante!

Uleiurile de lămâie ne dau un sentiment de prospețime și ne pot ajuta și în cazul în care ne este rău atunci când călătorim! Totodată, dacă vrem un corp de invidiat, uleiul de lămâie este un aliat puternic în lupta cu celulita și previne retenția de lichide, deci trebuie să profităm de el cât mai avem timp!

  1. Uleiul esențial de mentă

Uleiul esențial de mentă se recomandă să fie aplicat pe spatele gâtului pentru a ne răcori instantaneu, pentru a scăpa de insectele ce ne provoacă zile fripte și pentru a mai reduce din senzația de mâncărime.

De asemenea, uleiul esențial de mentă ne mai poate ajuta să ne pregătim pentru somn, să ne deschidem sinusurile, să reducem febra și să atenuăm balonarea și greața!

Comentarii

30/06/18 11:41
carcotas

Pai daaaa... pentru ca daca hartia igienica nu ajunge... atunci " nu se stie " ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5